Na kraju utakmice u Mainzu nastala je fotografija koja najbolje prikazuje trenutno stanje Bayerna

Njima kao da se svijet srušio

Na kraju utakmice u Mainzu nastala je fotografija koja najbolje prikazuje trenutno stanje Bayerna

Edmir Škorić

Katastrofalni Bayern danas je poražen u Mainzu sa 3:1 u utakmici 29. kola njemačke Bundeslige i opravdano strahuje da će ostati i bez titule u Bundesligi, nakon što je prethodno ispao iz Kupa i Lige prvaka.

Kada je vodstvo Bayerna imenovalo Thomasa Tuchela za novog trenera prije nekoliko sedmica umjesto Juliana Nagelsmanna, činilo se kao da je to odluka koja bi trebala da spasi sezonu, no uslijedio je pravi horor.

Ubrzo nakon Tuchelovog dolaska, Bayern je izgubio s 2:1 od Freiburga na Allianz-Areni i ispao u četvrtfinalu Kupa Njemačke. Uslijedit će 3:0 poraz na Etihadu od Manchester Cityja u prvom duelu četvrtfinala Lige prvaka, pa domaći remi s Hoffenheimom i posrtaj u Bundesligi, a onda i eliminacija iz Lige prvaka jer jasno nije moglo da se nadoknadi 0:3 protiv Cityja.

Sve su snage usmjerene na Bundesligu, a onda - šok. Bayern je kod Tuchelovog bivšeg kluba gostovao i izgubio sa 3:1, te pružio šansu Borussiji Dortmund da danas pred svojim navijačima pobjedom nad Eintrachtom preuzme lidersko mjesto samo pet kola prije kraja.

Dogodi li se to, moglo bi doći do velikih promjena u Bayernu i to već u narednim satima. Nije isključeno da čelnici kluba, a prije svih Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn dobiju otkaze ili sami podnesu ostavke nakon "nepopravljive katastrofe".

Ipak su Kahn i Salihamidžić bili zaduženi za transfere, ali i za dolazak Tuchela umjesto Nagelsmanna u samom finišu sezone. Očigledno je da su napravili pogrešan potez i da će greška biti skupo plaćena.

Oglasi

Njihova zabrinuta lica na kraju utakmice u Mainzu govore više od 1000 riječi. Fotografija nastala u pravom trenutku, a na njoj Salihamidžić, Kahn i ostali čelnici kluba izgledaju kao osobe koje su upravo saznale da će ostatak života provesti u zatvoru.

Trenutak kada su čelnici Bayerna shvatili da je sve otišlo k vragu...

Čekaju se prve reakcije iz Mainza, ali i iz Minhenam, iz prostorija Bayerna gdje bi već u narednim satima moglo doći do velikih promjena.

Što se Tuchela tiče, sada je kasno da se nešto mijenja, on će ostati na klupi do kraja sezone, ali trebat će da se preispitaju neku odluke i njega, ali i pojedinih igrača koji već sedmicama izgledaju zasićeno i nezainteresovano, što se na najgori način odrazilo na rezultate kluba koji je 10 godina u nizu bio prvak Njemačke, no sada bi se taj sjajan niz mogao zaustaviti.

I za kraj jedan izuzetno šokantan podatak vezan za Tuchela. On je, naime, izgubio tri od sedam utakmica na klupi Bayerna. Isto toliko poraza imao je i Nagelsmann, koji je mnogo više vremena proveo na klupi Bavaraca.

Bayern u narednom kolu dočekuje Herthu i više nema prava na kiks, ali ipak morat će da se nada da će veliki rival iz Dortmunda već danas posrnuti ili da će se kasnije negdje poskliznuti. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kvote za meč Borussije i Eintrachta, koji može mnogo da odluči po pitanju ovogodišnjeg prvaka Njemačke, pogledajte na sajtu MaxBet kladionice.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Vise je vas izgleda pogodila kriza Bayerna dnevno 20 objava vise paznje dajete i dezinformacija vec ard jel zdf sramota eto ide na biro za zaposljavanje svi fakat ste dosadni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi