Statistički najbolji, a neće ići na Svjetsko prvenstvo, supruga tvrdi da ne može biti ponosnija

Smallinga nema na spisku Engleske

Statistički najbolji, a neće ići na Svjetsko prvenstvo, supruga tvrdi da ne može biti ponosnija

Edmir Škorić

Supruga Chrisa Smallinga bila je nezadovoljna odlukom engleskog selektora Garetha Soutghatea da sa spiska za Svjetsko prvenstvo u Kataru izostavi štopera Rome.

32-godišnji bivši igrač Manchester Uniteda igra dosta dobro za Romu ove sezone i prema statistici, trenutno je ponajbolji centarlni defanzivac Engleske na Starom kontinentu, ali nije bilo dovoljno da ga Soutghate uvrsti među putnike za Katar, dok je recimo kritikovani Harry Maguire pozvan.

Uz Maguirea Soutghate je pozvao još Erica Diera iz Tottenhama, Johna Stonesa iz Manchester Cityja, Bena Whita iz Aresnala i Conora Coadyja iz Evertona. Stiče se dojam da je Smalling morao biti tu...

Smallingova supruga Sam oglasila se na Instagramu, objavila sliku igrača i napisala: "Najbolji engleski stoper u Evropi ove sezone. Ne mogu biti ponosnija".

  
Supruga Sam javno je hvalila svog muža i iznijela činjenicu koja mu ide u prilog, ali na kraju je ipak selektor Soutghate imao zadnju riječ (Foto: Instagram)

Smalling je za reprezentaciju Engleske do sada odigrao 31 utakmicu, ali od 2017. godine nije igrao za nacionalnu vrstu. On nije jedini engleski defanzivac iz Serie A koji je propustio mjesto u Southgateovoj momčadi za Svjetsko prvenstvo.

Fikayo Tomori iz AC Milana također je izostavljen unatoč tome što je prošle sezone osvojio Scudetto.

Oglasi

Kada su Soutghatea upitali zašto je tako dva dobra stopera odlučio ne povesti u Katar, odgovorio je: "Izabrali smo naše iskusnije defanzivce".

"Mlađi imaju dobre kvalitete, ali mislim da nisu učinili dovoljno da izguraju one iskusne. Maguire? On je jedan od naših najboljih stopera, iako imamo mnogo igrača koji igraju na razini potrebnoj da budu dio engleske reprezentacije".

Mnogi smatraju da je Soutghate trebao da ostavi Maguirea kod kuće i da su i Smalling i Tomori zaslužili da igraju na Svjestkom prvenstvu, ali engleski selektor je odabrao i on će na kraju sam da odgovara u slučaju neuspjeha.

Engleska je jedna od najjačih svjetskih reprezentacija, ali ipak njena najveća snaga odnosi se na ofanzivan dio, dok je odbrana uvijek patila.

Englezi kao i uvek na Svjetsko prvenstvo idu sa velikim očekivanjima, a kada se pogledaju imena, imaju i razloga za optimizam, jer su tu mnoge zvijezde koje igraju u najjačim klubovima.

Engleska će igrati u gripi sa Iranom, SAD-om i Walesom. Prvu će utakmicu igrati 21. novembra proti Irana, zatim će 25. istog mjeseca odigrati duel sa SAD-om, a grupu će okončati duelom sa Walesom 29. 11. od 20 sati po srednjoevropskom vremenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve utakmice Svjetskog prvenstva bit će istinski spektakli. Kompletnu ponudu svakog dana pratite na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi