Članovima stručnog štaba FK Sarajevo opomena zbog majica s likom Vedrana Puljića

Na meču protiv Zrinjskog

Članovima stručnog štaba FK Sarajevo opomena zbog majica s likom Vedrana Puljića

E. Čaušević

Igrači Sarajeva su 5. oktobra ove godine igrali meč 12. kola Premijer lige BiH na gostovanju protiv mostarskog Zrinjskog.

Bordo klub je na gostovanju u Mostaru uspio da osvoji jedan bod nakon što je utakmica završena bez golova. No, ovaj meč ponovo se našao u centru pažnje.

Naime, na sjednici Disciplinske komisije NSBiH razmatrala se prijava Komiteta za takmičenja NSBiH koja je podnesena protiv službenih osoba FK Sarajevo.

Prijava je podnesena protiv trenera Husrefa Musemića, pomoćnog trenera Dženisa Ćosića, doktora Senada Maksića i fiziotarapeuta Eldina Jarkovića zbog kodeksa odijevanja za vrijeme odigravanja utakmice između Zrinjskog i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, stručni štab i igrači Sarajeva su na teren izašli u majicama s likom Vedrana Puljića. Tada se obilježavalo deset godina od smrti navijača Sarajeva, te su Musemić i stručni štab bili u ovim majicama cijeli meč.

Disciplinska komisija NSBiH je na sjednici donijela odluku da oni neće biti kažnjeni, već su samo dobili opomenu. To je poruka da će sigurno dobiti kaznu ukoliko u nekoj od narednih mečeva ne budu poštovali kodeks odijevanja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sikter2027
Herceg bosna, cetnicka ludiranja to nista, namjestanje cijele lige to nista tisina, reprezentacija nikad gora ni to nista... A za maice poginulog mladica kojeg je ubila policija tu opomene. Sjecanje ba na mrtvog mladog covjeka. Posto necete nikad osjetiti ono sto bi trebali zelim vam da sa neba jednog dana gledate pakao svojih najmilijih i svoje djece kojima zelim da ispastaju sve sto ste vi napravili i odluku donjeli, ima boga vratit ce se sve svima.
20 2
Horde
Jesmo nakaradna drzava majko mila. Sve je ovo otišlo u pljačku materinu !
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi