Nastavlja se drama između Džeke i Kartala, mediji u Turskoj pišu da Dijamanta čeka žestoka kazna

Trener Fenera ljut zbog takvog poteza kapitena ekipa

Nastavlja se drama između Džeke i Kartala, mediji u Turskoj pišu da Dijamanta čeka žestoka kazna

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod na gostovanju kod Sivasspora (2:2), a ponovo su glavna tema turske javnosti Edin Džeko i Ismail Kartal nakon što je trener istanbulskog kluba sinoć Dijamantu zadao novi udarac.

Fenerbahče je imao ulogu favorita u sinoćnjem meču protiv Sivasspora, te je bio na korak od pobjede, ali je domaći tim u posljednjim minutama utakmice uspio da šokira gostujuću ekipu.

Gosti su poveli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je sjajan gol zabio Fred, ali je Koita početkom drugog dijela vratio Sivasspor u meč pogotkom za 1:1.

Činilo se u 80. minuti da je sve riješeno nakon što je Irfan Kahveci zabio gol za 1:2, te su tada mnogi Feneru upisali pobjedu. Ipak, u 94. minuti šok za goste nakon što je Dominik Livaković skrivio penal.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Rej Manaj i zabio gol za konačnih 2:2 i rezultat kojem su se najviše obradovali navijači Galatasarayja koji se sada učvrstio na prvoj poziciji na tabeli Superlige.

Međutim, dan nakon utakmice u turskoj javnosti ponovo su glavna tema Edin Džeko i Ismail Kartal jer trener Fenerbahčea ponovo nije imao milosti prema iskusnom bh. napadaču.

Oglasi

Kartal je kod rezultata 1:1 u 71. minuti napravio trostruku izmjenu, a mnogi su se iznenadili što je odlučio iz igre izvesti i Džeku iako nije prvi put da trener istanbulskog kluba to radi Dijamantu.

Džeko ovaj put nije ništa govorio, ali na njegovom licu se vidjelo koliko je ljut i razočaran. To je najbolje pokazao kada je hladnokrvno prošao pored Kartala i odmah otišao direktno u svlačionicu što možete POGLEDATI OVDJE.

Turski mediji pišu da je taj potez kapitena itekako uzdrmao Kartala koji je shvatio koliko je Džeko ljut zbog izmjene.

Džeko je u svlačionici proveo neko vrijeme, no prema pisanju medija u Turskoj vratio se kasnije na klupu Fenerbahčea.

Oglasi

Međutim, čini se da se tu priča ne završava jer se u turskim medijima pojavila informacija da je Kartal itekako razočaran takvim potezom Džeke i da je za njega neprihvatljivo da se kapiten tima tako ponaša.

Čak se špekuliše da bi Kartal mogao da izbaci Džeku iz prve ekipe, te da bh. napadač ne bude u kadru za derbi protiv Bešiktaša koji se igra za vikend što bi zaista bilo veliko iznenađenje.

Ipak, radi se o još neprovjerenim informacijama, ali nije tajna da Kartal i Džeko uopšte nemaju dobar odnos. No, navijači su na strani bh. napadača koji je prva zvijezda tima i najbolji strijelac i razumljivo je što je sinoć tako reagovao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mnogima uopšte nije jasno zašto Kartal izvodi najboljeg igrača u trenucima kada se meč "lomi" i nakon sinoćnjeg poteza ponovo je dobio žestoke kritike javnosti zbog onoga što je uradio Džeki.

O tome šta se dešavalo kasnije i da li je Kartal zaista odlučio da kazni Džeku nakon svega još uvijek nema provjerenih informacija, ali sigurno je da će uskoro sve biti objašnjeno.

Top Komentari

PRESEDAN
Treba se njemu i u repci zahvaliti,godinama vedri i oblači.
1 0
C.Banks
Da on nije A progovorio na greske Saveza u proteklih godina, sve ti je jasno. Ne treba zaboravit i prije 15 tak godina kad je bio potpisnik da se nece odazvati dok se Savez ne promijeni, pa je pogazio rijec. Samo je Saša Papac ostao da se raščiste.lopovi iz Saveza pa se onda vratio u repku. Eto kapitena zadnjih deset godina, zato nas Luksemburg gazi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi