Ko je jučer poslušao predsjednika Francuske, danas je mogao da bude bogat čovjek

Čovjek je sve pogodio

Ko je jučer poslušao predsjednika Francuske, danas je mogao da bude bogat čovjek

Edmir Škorić

Francuska je slavila 3:1 protiv Poljske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru. Baš onako kako je to jučer najavio predsjednik Francuske Emmanuel Macron.

Francuzi su na krilima Kyliana Mbappea, dvostrukog strijelca, slavili nad Poljskom. Jedan gol za Trikolore dao je i Olivier Giroud, koji je sada sa 52 gola postao najbolji strijelac u povijesti reprezentacije. Prethodno je to bio Thierry Henry sa 51.

S pet pogodaka na ovom SP Mbappe se izdvojio na vrhu liste strijelaca sa dva gola više od prvih pratitelja. Ukupno je dao devet golova na svjetskim prvenstvima.

Jedini gol za Poljsku postigao je Robert Lewandowski u 95. minuti. Dosuđen je penal za Poljake, a Lewa je prvi put promašio, odnosno odbranio mu je udarac Hugo Lloris, no penal se ponovio i drugi put napadač Barcelone bio precizniji.

U slučaju da je neko ozbiljno shvatio i poslušao predsjednika Francuske Emmanuela Macrona, danas se mogao obogatiti na kladionici.

Macron je, naime, u intervjuu za Parisian rekao da će Francuska pobijediti Poljsku sa 3:1. I ne samo to, prvi čovjek Francuske pogodio je sve strijelce.

Oglasi

"Mislim da ćemo pobijediti 3:1. Lewandowski će dati jedan gol, a za naš tim golove će postići Mbappe i Giroud", rekao je Macron.

On je također pohvalno u intervjuu govorio o ekipi Francuske.

"Prosjek godina ovog kolektiva je vrlo mlad, a u isto vrijeme mora biti jedanaest izbalansiranih igrača. Imamo i iskustvo i svježinu. Imamo iskusne poput Girouda i Griezmanna koji pokazuju da i dalje znaju da igraju, te genijalca poput Mbappea. Imamo još puno mladih i talentovanih igrača".

Što se tiče selektora Didier Deschampsa, Macron kaže da ga jako poštuje i da ga je svaki put nazvao da mu čestita na pobjedi. Vjeruje da ima veliko iskustvo, ali i znanje i da bi mogao donijeti Francuskoj još jedno zlato nakon osvojenog Mundijala u Rusiji prije četiri godine.

Po do sada prikazanom, Francuze se definitivno smatra favoritom za osvajanje Mundijala, iako su tu još neke moćne selekcije kao što su Brazil, Španija, Argentina, Nizozemska, Hrvatska, Engleska...

Neki favoriti već su otišli kući, a prije svega tu mislimo na Njemačku i Belgiju. Uostalom, ispao je i Urugvaj, kući je otišla i Srbija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi