Hrvati u šoku kada su vidjeli kvote za današnji okršaj protiv Engleske

Ko će slaviti na Wembleyju?

Hrvati u šoku kada su vidjeli kvote za današnji okršaj protiv Engleske

Endin Čaušević

Današnji program Evropskog prvenstva počinje derbijem između Engleske i Hrvatske.

Utakmica se igra na stadionu Wembley i jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja kako smo već i navikli u duelima ovih selekcija.

Englezi žele da pred svojim navijačima dođu do pobjede protiv Hrvatske i tako se ekipi Vatrenih osvete za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva prije tri godine.

Jasno je da ekipa Hrvatske nije u istom sastavu kao prije tri godine, ali isti slučaj je i s Englezima koji su znatno podmladili svoju ekipu.

Sigurno je da će nas danas čekati spektakularna utakmica, te se nadamo da ćemo na Wembleyju vidjeti što više golove.

Međutim, mnogi su iznenađeni ponudama na kladionicama za današnji meč Engleske i Hrvatske. Jasno je da Englezi igraju pred svojim navijačima, ali čini se da su kvote neočekivane.

Englezi su dobili ulogu favorita i kvota na pobjedu ove selekcije je 1.73, ali čini se da niko nije očekivao da će kvota na pobjedu Hrvatske biti baš tolika.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za meč Engleske i Hrvatske i to OVDJE.

Podsjećamo, utakmica između ovih selekcija u okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva igra se na Wembleyju od 15 sati.

Modrić engleske novinare vratio na fabričke postavke

Engleski novinari su tražili od Modrića da im govori i o taktici, a njegov odgovor ih je ostavio bez teksta.

"Ti bi sada da ti otrkijem taktiku (smijeh). Ne bih ulazio u detalje, dobro smo se pripremili, selektor nam je rekao šta treba da radimo i nadam se da ćemo to na terenu i pokazati. Kako ćemo pokušati iskoristiti slabosti protivnika, vidjet ćete tokom utakmice. Ne mogu vam to otkriti", zaključio je Modrić.

Što se tiče sastava Hrvatske, sve je izglednije da će Dalić napraviti nekoliko promjena, prije svega u ofanzivnom dijelu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Tako će u samom vrhu napada umjesto očekivanog Petkovića najvjerovatnije igrati Rebić, dok će Kramarić vjerovatno početi na mjestu desnog krila.

U odbrani će najvjerovatnije Gvardiol na lijevi bok umjesto Borne Barišića. Livaković, Vrsaljko, Vida i Ćaleta-Car su sigurtni u sastavu, kao i Brozović, Modrić, Kovačić i Perišić.

Top Komentari

pero98
Sretno Vatreni. Mi Hrvati.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.