Epilog slučaja "Macedonia": Grkinje izbačene sa EP

Evropsko prvenstvo do 17 godina u Skoplju

Epilog slučaja "Macedonia": Grkinje izbačene sa EP

D. Rakanović

Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila je kadetsku reprezentaciju Grčke sa Evropskog prvenstva do 17 godina koje se ovih dana održava u Skoplju, prenose mediji u Makedoniji

Kazna je izrečena zbog toga što je rukovodstvo grčke reprezentacije povuklo mlade rukometašice nakon samo 32 sekunde, jer su im zasmetalo što je na trenerkama stručnog štaba protivika pisalo "Macedonia".

Osim isključenja sa Evropskog prvenstva Grci su kažnjeni i novčano sa 25.000 eura, 

Grkinje su se poslije zagrijavanja povukle sa terena kada su himne trebale biti intonirane, ali iako su se poslije desetominutnog ubjeđivanja službenika Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometne federacije Makedonije, rukovodstvo ih je ponovo povuklo u svlačionicu ubrzo poslije početka utakmice.    

Sudije su prema pravilima sačekale 15 minuta, da se mlade Grkinje vrate na teren, a kako se to nije dogodilo proglasile su službenu pobedu selekcije Makedonije od 10:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi