Zabio 34 gola na 35 utakmica, a Guardiola nije zadovoljan: "Ne volim takve igrače"

Vjeruje da može i bolje od toga

Zabio 34 gola na 35 utakmica, a Guardiola nije zadovoljan: "Ne volim takve igrače"

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland prošlog ljeta napustio je Borussiju Dortmund i odlučio je da potpiše za Manchester City gdje se već na samom početku pokazao kao veliko pojačanje. Ipak, Pep Guardiola vjeruje da on može i bolje i otkrio je šta nedostaje trenutno u njegovoj igri.

Građani su za "samo" 80 miliona eura uspjeli da dovedu trenutno jednog od najboljih napadača svijeta i to se pokazao kao fantastičan potez.

Haaland je već na startu sezone pokazao kakva je "gol mašina" i oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama. Norvežanin je na 35 mečeva u dosadašnjoj sezoni zabio čak 34 gola što dovoljno pokazuje o kakvom napadaču se radi.

Međutim, Pep Guardiola je govorio jučer o Haalandu pred večerašnji revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Leipziga.

Španski stručnjak je sigurno zadovoljan igrama norveškog napadača i činjenicom da je već zabio preko 30 golova, ali Guardiola smatra da Haaland ima itekako još prostora za napredak.

Guardiola je na jučerašnjoj press konferenciji potencirao da Haaland mora biti opasniji i van kaznenog prostora jer je skoro sve golove ove sezone zabio unutar šesnaesterca protivničkih ekipa.

Oglasi

"Ne volim igrače koji zabijaju samo golove iz šesnaesterca. To je važno i trebamo ga, ali on može i bolje od toga", kaže Guardiola i nastavlja.

"Želim da bude još aktivniji u igri, čak i kada je dalje od kaznenog prostora protivnika želim da pokuša zabiti gol. Mora se uključiti više u igru jer tako može napredovati. Dosta je napredovao ove sezone, ali znam da on može i bolje od toga".

Haaland je pored 34 gola u tekućoj sezoni upisao još pet asistencija, a svoju statistiku može popraviti već večeras protiv Leipziga.

Sigurno je da nas na Etihadu očekuje dosta uzbudljiva utakmica jer je u prvom meču bilo 1:1, te je Leipzig pokazao da se neće tako lako predati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Manchester City - Leipzig igra se večeras od 21 sat, a možete se i kladiti na ovaj susret. Kvote za tu utakmicu pogledajte u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi