Okršaj na Etihadu za Brazzu je više od utakmice jer mu je ljetos Manchester City zadao težak udarac

On najviše priželjkuje pobjedu Bayerna

Okršaj na Etihadu za Brazzu je više od utakmice jer mu je ljetos Manchester City zadao težak udarac

E. Čaušević

Hasan Salihamidžić nalazi se u centru pažnje pred večerašnji okršaj Manchester Cityja i Bayerna u okviru četvrtfinala Lige prvaka, a njemački mediji pišu da popularni Brazzo posebno priželjkuje pobjedu svog tima protiv Građana i zna se i zašto.

Okršaj Manchester Cityja i Bayerna sigurno će biti u centru pažnje u ovoj fazi Lige prvaka jer se sastaju ekipe koje su među glavnim favoritima za osvajanje ovog takmičenja i šteta je što ćemo se oprostiti od jedne od ovih ekipa u četvrtfinalu.

Nakon reprezentativne pauze Liga prvaka nam se vraća na spektakularan način, te jasno je da će meč na Etihadu večeras biti utakmica koju će svi gledati.

To će biti i novi sudar Pepa Guardiole i Thomasa Tuchela koji se itekako dobro poznaju, ali i okršaj dvije sjajne ekipe. U centru pažnje će sigurno biti Erling Haaland koji igra nevjerovatnu sezonu i on će sigurno biti najveća opasnost po gol Bavaraca.

Očekuje se da će na tribinama večeras biti i čelnici Bayerna, a najvjerovatnije će to biti Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn koji su pod posebnim pritiskom zbog neočekivane promjene trenera koju su napravili prije nekoliko sedmica.

Međutim, njemački mediji pišu da će ova utakmica biti od posebnog značaja za Salihamidžića koji se nada da Bayern može zadati udarac Građanima i izbaciti ih iz Lige prvaka čime bi on koliko-toliko dobio svoju osvetu.

Oglasi

Kicker piše da je Manchester City prošlog ljeta zadao Salihamidžiću težak udarac od kojeg se nije još oporavio zbog čega je on večeras posebno motivisan pred utakmicu na Etihadu i nada se pobjedi Bayerna.

Naime, Salihamidžić je prošle godine radio na transferu Erlinga Haalanda iz Dortmunda u Bayern jer je znao da bi tim transferom riješio pitanje napadača za dugi niz godina.

Navodno, Brazzo je održao niz sastanaka s predstavnicima norveškog napadača i Bavarci su mu nudili fantastične uslove i godišnju platu od čak 35 miliona eura. Činilo se da će Salihamidžić napraviti svoj najbolji posao ikad, a onda je stigao hladan tuš.

U sve su se uključili bogati vlasnici Manchester Cityja koji su dali Haalandu više novca od Bayerna i klauzule u ugovoru na koje Brazzo nije pristajao. Norvežanin je na kraju izabrao City iako su u Bayernu bili optimistični da će ga uspjeti dovesti na Allianz Arenu.

No, s novcem bogatih vlasnika engleskog kluba se nisu mogli nositi i nije ni čudo što je Salihamidžić toliko "nabrijan" i motivisan pred okršaj ovih klubova. Taj udarac Cityja mu je teško pao i nada se da će se sada osvetiti Građanima na najbolniji način i izbaciti ih iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kvote za meč Manchester City - Bayern možete pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dečko igra za City , to šta je bilo bilo je , rekla kazala Večeras će ih City razbiti , Hasana nabrijanog obrijati uz najmanje dva komada halanda
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi