Hoffenheim i Wolfsburg sigurni, novi kiks Stuttgarta

Bundesliga, 22. kolo:

Hoffenheim i Wolfsburg sigurni, novi kiks Stuttgarta

Hoffenheim, Wolfsburg i RB Leipzig ostvarili su pobjede u današnjim utakmicama 22. kola Bundeslige. 

Nakon remija sa liderom Borussijom Dortmund, nogometaši Hoffenheima predvođeni Julianom Nagelsmannom su na domaćem terenu slavili nad Hannoverom s uvjerljivih 3:0, a pitanje pobjednika su riješili praktički već na samom startu utakmice.

U 4. minuti Hoffenheim je u vodstvo doveo Joelinton, da bi deset minuta kasnije na 2:0 povisio Belfodil, što je bio rezultat kojim se ujedno i otišlo na odmor. Do kraja Hoffenheim je preko Demirbaya uspio postići još jedan gol i upisati vrijedan trijumf kojim je 'skočio' na sedmo mjestu.

Zbog lakše povrede ovaj susret je bio primoran propustiti naš reprezentativac Ermin Bičakčić.

Identičnim rezultatom slavio je i Wolfsburg. Vukovi su golovima Arnolda, Weghorsta i Knochea nadigrali Mainz, dok je Stuttgart ubilježio novi poraz u prvenstvu, ovoga puta od RB Leipziga (1:3). Preostali meč između Schalkea i Freiburga je okončan bez golova.

U terminu od 18:30 sati se sastaju Hertha našeg Vedada Ibiševića i Werder Bremen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 22. kolo:

Hoffenheim - Hannover 3:0
Schalke - Freiburg 0:0
Stuttgart - RB Leipzig 1:3
Wolfsburg - Mainz 3:0

Top Komentari

amadeus21
čuj kiks Stuttgarta..igrali protiv ekipe iz samog vrha, očekivano izgubili, i sad je to kiks...bravo za naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi