Velež pao u Trebinju: Leotar golom iz penala pobjegao iz zone ispadanja

Velika tri boda za Trebinjice

Velež pao u Trebinju: Leotar golom iz penala pobjegao iz zone ispadanja

H. Zilić

U posljednjem duelu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Leotar je dočekao Velež, a utakmica je završena rezultatom 2:1 za domaćine koji su tako došli do velika tri boda u borbi za opstanak. Leotar je ponovo izašao iz opasne zone nakon ovog kola.

Prvu priliku imali su domaći fudbaleri u četvrtoj minuti, ali Todorović je loše šutirao iz slobodnog udarca sa dobre pozicije. Tri minute kasnije uzvraća Velež, Anđušić je bio neprecizan nakon obećavajuće akcije Rođenih.

U 14. minuti opasan napad Leotara preko Todorovića i Perišića, ali Bajrić otklanja opasnost ispred gola Veleža. Imali su domaćini još dvije fine akcije sredinom prvog poluvremena, međutim zakomplikovali su u završnici.

Velika sreća za Velež u 33. minuti, malo je nedostajalo da Radovac postigne autogol nakon jednog nesporazuma u zadnjoj liniji mostarskog kluba, ostalo je 0:0. Dvije minute nakon toga odličan napad Veleža, sjajna kombinacija Zajmovića i Radovca, na kraju je odbrana Leotara intervenisala ispred Salčina.

Do kraja prvog poluvremena ipak pogodak, a radovali su se domaćini. Dujaković je dugo čuvao loptu, vratio do Čubrila koji odlično centrira, a Santrač se najbolje snalazi pored statitčne odbrane Veleža i pogađa za 1:0, igrala se 43. minuta. Tako je Leotar na odmor otišao sa vodstvom od 1:0.

Na startu drugog poluvremena prijete Trebinjci preko Todorovića, zatim i Govedarice, bez promjene rezultata. U 55. minuti loš pokušaj Vehabovića iz slobodnog udarca.

Oglasi

Igrala se 59. minuta kada je Vehabović sjajno šutirao u dalji ugao i savladao golmana Puletića za poravnanje rezultata na 1:1. U 64. minuti šansa za domaćine, Sekulović je šutirao, lopta otišla preko gola.

Dobra prilika za Leotar u 72. minuti, Todorović je išao sam na Bogdanovića, ali puno je driblao i okljevao na kraju se spetljao i propala je odlična šansa za domaćine. Tri minute nakon šanse za Leotar prilika i na drugoj strani. Vehabović je odlično proigrao Anđušića, na kraju njegov udarac zaustavlja golman Puletić, ostalo je na semaforu 1:1.

U 82. minuti dosuđen je penal za domaće nakon duela Vehabovića i Krstovskog. Igrači i klupa Veleža nisu se složili sa diskutabilnom odlukom sudije Bandića, ali to nije ništa promijenilo. Dujaković je uzeo loptu i realizovao penal za vodstvo Leotara od 2:1.

Pogodak Dujakovića ispostavio se i kao pobjedonosni za Leotar u današnjem meču.

LEOTAR - VELEŽ 2:1 (Santrač 43', Dujaković 82'(p)/Vehabović 59')

LEOTAR: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Dujaković, Aćimović, Santrač, Medan, Đurić, Perišić, Sekulović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Bogdanović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Hasanović, Salčin, Zajmović, Džanković, Radovac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Smijete li vi "novinari" spomenuti kriminalno sudjenje? Vicine pichke!
42 3
Iziksaudvicu
Teren katastrofa, penal nepostojeći, na stadionu 200 ljudi. Ugasiše vico i kompanija BH fudbal.
37 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije