Zna se zašto se Mbappe neće danas srdačno pozdraviti s Messijem kao nedavno s Hakimijem

Francuzi imaju svoju teoriju

Zna se zašto se Mbappe neće danas srdačno pozdraviti s Messijem kao nedavno s Hakimijem

Endin Čaušević

Argentina i Francuska igraju danas veliko finale Svjetskog prvenstva u Kataru na Lusail stadionu, a sigurno da će glavne zvijezde današnje utakmice biti Lionel Messi i Kylian Mbappe koji su inače saigrači u PSG-u. No, Francuzi pišu da oni neće imati tako srdačan pozdrav kao Mbappe i Achraf Hakimi prije nekoliko dana.

Poznato je da je Francuska do finala stigla nakon što je u polufinalu pobijedila selekciju Maroka, a nakon utakmice javnost su oduševile scene Mbappea i Hakimija koji su inače saigrači u PSG-u.

Iako je Hakimi bio razočaran što Maroko nije prošao u finale na kraju ga je Mbappe utješio i pokazao da su oni zaista veliki prijatelji.

Hakimi je jedan od rijetkih igrača u PSG-u s kojima Mbappe ima takav prijateljski odnos, a scene nakon polufinalne utakmice njihovih reprezentacija to su najbolje dokazale.

Nakon Hakimija danas će Mbappe imati okršaj protiv još jednog saigrača iz PSG-a, a naravno riječ je o Lionelu Messiju.

Oglasi

Za Messija je ovo zadnja šansa da s Argentinom postane prvak svijeta i mnogi će zbog toga sigurno biti na strani Gaučosa, ali Mbappe i društvo neće tako lako "pasti" na to jer žele svim silama odbraniti titulu prvaka svijeta i srušiti snove svih Argentinaca.

Pred ovaj susret mediji u Francuskoj pišu upravo o Messiju i Mbappeu koji su sigurno najveće zvijezde današnjeg finala, a mnogi su se zapitali da li će oni bez obzira na rezultat imati takav pozdrav na kraju kao Mbappe i Hakimi.

Međutim, L'Equipe piše da se to vjerovatno neće desiti jer Messi i Mbappe nemaju ni približno takav prijateljski odnos.

[twitter]https://twitter.com/KylianTalk/status/1603736117110513666[/twitter]

Messi i Mbappe u PSG-u imaju profesional odnos na terenu, dok se van njega uopšte ne druže. To je ponajviše što Messi ne priča francuski ni engleski jezik, a s većinom saigrača komunicira na španskom.

Jasno je da je Messi u svlačionici PSG-a najbolji prijatelj s Neymarom s kojim Mbappe nije u najboljim odnosima ove sezone što se već odavno zna.

Iako su saigrači u klubu ne očekuje se da će oni imati nešto srdačan pozdrav na početku ili kraju utakmice i Francuzi poručuju da ne treba uopšte očekivati takve scene kao na kraju meča protiv Maroka kada su Mbappe i Hakimi bili u centru pažnje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica Argentina - Francuska igra se u danas od 16 sati, a na sajtu Volcanobet kladionice možete pogledati kvote i bogatu ponudu samo za ovaj meč.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi