Minhensko sunce prestaće ih grijati: Osmorici se sprema "ispisnica" iz Bayerna!

Nisu zadovoljili

Minhensko sunce prestaće ih grijati: Osmorici se sprema "ispisnica" iz Bayerna!

Edmir Škorić

Nakon neostvarenih ciljeva i ranijih eliminacija u Kupu Njemačke i Ligi prvaka, uskoro bi Bayern moglo napustiti nekoliko nogometaša. Trenutno se na crnoj listi nalazi osam zvijezda ovog njemačkog brenda.

Od dolaska Thomasa Tuchela u Bayernu su se događale neke loše stvari. Klub je zakazao u nekim bitnim utakmicama, prije svih u duelu s Freiburgom u četvrtfinalu Kupa i u dvomeču četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, a neizostavna je i priča o incidentu nakon utakmice na Etihadu i udarca Leroya Sanea od strane Sadija Manea.

Bayernu do kraja sezone ostaje još Bundesliga. Imaju dva boda više od Borussije Dortmund, a u slučaju da Bavarci izgube i prvenstvo, bila bi to prava sportska tragedija u Minhenu.

Thomas Tuchel, koji je nedavno ukazao na "teške slučajeve", trebao bi dobiti novog pomoćnog trenera u Anthony Barryju i time podržati u formiranju novog tima, dok su izvršni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić pod pritiskom zbog planiranja sastava.

Međutim, njemački mediji već sada imaju listu od osam igrača koji će na ljeto napustiti klub. Prvi na listi je Bouna Sarr, 31-godišnji Senegalac koji je "nekim čudom i dalje u Bayernu". Ovaj desni bek ove sezone nije upisao nijedan nastup i potpuni je promašaj.

Ugovor koji mu je Salihamidžić uručio datira na ljeto 2024. Doveden je iz Marseillea za osam miliona eura, ali sada će biti prodan po nekoj simboličnoj cifri, ponajviše da se oslobodi mjesto na platnom spisku.

Oglasi

Daley Blind je odigrao samo 131 minutu Bundeslige otkako je potpisan početkom januara. U Ligi prvaka lijevi bek čak četiri puta nije bio u timu. Dakle, dva beka su na listi za izlaz, a tu je i treći...

Joao Cancelo je posuđen kao fleksibilno ekspresno rješenje za bočne pozicije iz Manchester Cityja. Njemu posudba ističe na ljeto, ali za sada nije ubijedio čelnike Bayerna da ga otkupe, a razočarao je i protiv Cityja u revanšu.

Iako je jedan od ključnih igrača u Bayernu, Benjamin Pavard bi također mogao da ode na ljeto, ali u slučaju jako dobre ponude. Bavarci će čekati, razmatrati ponude, ali spremni su da puste Francuza.

Ryan Gravenberch je kao veliko pojačanje došao iz Ajaxa za 18,5 miliona eura, ali do sada nije ostavio značajan trag u Minhenu, a neki će reći da nije dobio ni pravu priliku.

„Definitivno sam se nadao i očekivao da ću više igrati u minhenskom Bajernu. Do sada nije išlo kako se očekivalo. Nikada nisam imao nazadak u karijeri, sve do ove sezone", rekao je Gravenberch, za čije usluge se odavno zanimaju Liverpool i Jurgen Klopp.

Oglasi

Neke zvijezde Bayerna su u užasnoj formi i mogle bi da budu prodane na kraju sezone. Na toj listi je i Serge Gnabry, koji je ljetos produžio ugovor do ljeta 2026. godine, ali 27-godišnji krilni napadač postigao je samo gol u posljednjih 12 nastupa u Bundesligi.

U revanšu Lige prvaka protiv Manchestera bio je na klupi 90 minuta. Još jedna zvijezda koja se nalazi na listi igrača koji bi mogli da budu transferirani je i Leroy Sane, jedan od protagonista nedavnog incidenta.

Nakon snažnog niza uoči Svjetskog prvenstva 2022., 27-godišnjak je od početka novembra postigao samo dva gola u 16 utakmica u Bundesligi.

Iako je hvaljen za nastupe protiv Cityja, čini se da je i on poput Gnabryja isuviše bezopasan i da po trenutnoj formi nisu kalibar za velike stvari.

I konačno dolazimo do Sadija Manea. Senegalac je kao velika svjetska zvijezda došao iz Liverpoola. Tu i tamo je bilo sjajnih izdanja, dao je šest golova u Bundesligi, ali dojam je da je to premalo.

Njegov posljednji gol za Bayern je bio 29. oktobra prošle godine. Imao je povredu zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru, a po povratku nije uspio da se vrati u formu. Uz sve to, udario je Sanea i bio je suspendovan, te se uveliko govori o njegovom napuštanju Bayerna i mogućem povratku u Liverpool.

Naravno, mnoge stvari još mogu da se promijene do kraja sezone, ali je ovo lista od osam igrača koji su trentuno najbliže izlaznim vratima Allianz-Arene, a ako se slučajno ostane bez titule, ova lista će biti značajno duža i na njoj će se naći još neke uspavane zvijezde bavarskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern svoj naredni meč igra u subotu, a rival će mu biti Mainz. Neće to biti nimalo lagano gostovanje za Bavarce, a kvote za ovaj duel pogledajte na stranici MaxBet kladionice.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi