Najava dana: Bayern - Barcelona, na čelu špila Lige šampiona i Eurobasket

Najava dana: Bayern - Barcelona, na čelu špila Lige šampiona i Eurobasket

Sponzorski tekst

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama.

SPORTING – TOTTENHAM, 18.45

(Fudbal, Liga šampiona)

Pjevci su u prvom kolu savladali Marseille (2:0), dok je Sporting tukao Eintracht (0:3). Kako bilo, Portugalci su kadrovski tanji, pa Tottenhem može da bude dominantniji na ovom meču, nadajući se novim bodovima. Inače, Englezi su nakon posljednje evropske utakmice imali pauzu, pošto za vikend nije bilo mečeva Premijer lige zbog smrti kraljice Elizabete II. To znači da su potpuno odmorni pred važno gostovanje.

VIKTORIA PLZEN – INTER, 18.45

(Fudbal, Liga šampiona)

Inter nije odolio Bayernu. U prvom kolu, Bavarci su Inzagijevom timu dali dva gola, a Italijani su na tom meču imali tek dva šuta u okvir gola. Red je da osvoje prve bodove protiv već ošamućene Viktorije koja je u prvom kolu čak pet lopti izvadila iz mreže. Barselona ih je bukvalno samljela sa 5:1.

LEVERKUSEN – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Atletiko je u prvom kolu savladao Porto sa 2:1. Bila je to dobra utakmica za Špance koji su zatim u Primeri uzeli mjeru Celti. Leverkusen je u isto vrijeme poražen od Cluba Bruggea, a zatim je remizirao sa Herthom (2:2). Ovo je jako bitna utakmica za njih, i očekuje se da igraju do iznemoglosti, iako su u rezultatski velikoj krizi. Nije prijatno motati se oko fenjera Bundeslige.

BAYERN – BARCELONA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Posljednji rezultati govore da je Barcelona u boljoj formi, vezala je je četiri pobjede, postigla 16 pogodaka na tim utakmicama, ali baš ta činjenica da je previše bodova prosuo u proteklom periodu (tri uzastopna remija u Bundesligi), za Bavarce znači da treba da se iskupljuju u Evropi. Barca je tvrd orah, Viktoriju Plzen je tukla sa 5:1, a Bayern pamti po zlu. Najgore je bilo u četvrfinalu 2020. kada je Bayern slavio sa nevjerovatnih 2:8.

LIVERPOOL – AJAX, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Klopova mašina nije kao podmazana. Ne može klub takvog kalibra da dozvoli sebi poraz od Napolija (4:1). Oborilo je to mnogo tiketa, dok je Ajaks u isto vrijeme Rangers savladao sa 4:0 i pokazao se dostojan pozicije favorita na toj utakmici. Očekuje se da Liverpool poslije ove pauze povede računa, da bude stabilnij, ali to ne znači da Ajax ne može da im dodatno pomrsi planove.

MARSEILLE – EINTRACHT, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U Marseillu, Eintracht može da bude silno namučen. U svakom slučaju, poslije poraza od Tottenhama (2:0), Francuzi su se oporavili, pa samopouzdanje povratili tako što su dobili Lille u Ligi 1. Eintracht je u Bundesligi poražen od Wolfsburga, što svakako može da znači da mu nije stalo do bitke sa ovako jakim protivnikom.

PORTO – CLUB BRUGGE, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Nije Porto kao Lever, pa da Club Brugge može da se ovajdi. Portugalci će na ovom meču juriti prve bodove, budući da do njih nisu mogli protiv Atletiko Madrida (2:1). U svakom slučaju, očekuje se da Belgijanci igraju povučeno, te da se nadaju da će Porto biti tim koji neće imati sreću za saveznika.

ŠPANIJA – FINSKA, 17.15

(Košarka, Evrobasket)

Španija je s Litvanijom morala u produžetke. Nakon četvte četvrtine bilo je 83:83, da bi se na kraju sve završilo s konačnih 102:94. Finci su iznenadili Hrvate i dobili ih sa 94:86. Kako bilo, oni su i na ovom meču tim od koga se ne očekuje mnogo, budući da je malo ko mogao da se nada da mogu da prođu do ove faze preko Hrvatske.

NJEMAČKA – GRČKA, 20.30

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

(Košarka, Evrobasket)

Grci ne griješe, sem kada su igrali protiv Srbije, kojoj su Italijani potkresali krila... Njemci bi ovdje trebalo da budu tretirani kao slabija karika, mada se na susretima ove faze takmičenja nikada ne zna. Budu li Grci i protiv Njemaca igrali sigurno kao sa Češkom, šanse da odu dalje su im velike.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.