Najveća sudijska lakrdija u historiji?

Nevjerovatno

Najveća sudijska lakrdija u historiji?

Edmir Škorić

Bilo je dosta kontroverzi tokom utakmice između Persija Jakarte i Madura Uniteda.

U subotu je Persia Jakarta na vlastitom stadionu igrala protiv Madura Uniteda u susretu desetog kola najviše lige Indonezije.

Utakmica je završila neriješenim rezultatom, bez golova, no navijači se na kraju nisu mogli požaliti na nedostatak emocija. S jedne, gostujuće strane izrazito negativno, jer je sudija njihovoj ekipi oduzeo pobjedu.

Naime, u petoj minuti sudijske nadoknade Madura je postigla gol, ali je sudija neposredno prije toga odlučio prekinuti utakmicu. 

Sudija je dodao tri minute nadoknade, no zbog prekida igre vrijeme se produžilo. U 95. minuti golman Persije je primio loptu, ali je loše ispucao, samo do igrača Madure, koji koristi tu grešku i šutira, a lopta se odbija od stative do drugog igrača, koji postiže gol.

Činilo se da je to pobjeda gostiju, ali je sudija donio nečuvenu odluku i označio kraj utakmice neposredno prije pogotka. Igrači Madure bili su šokirani ovakvim raspletom događaja.

Odluku sudije komentarisao je bivši indonezijski sudija Jimmy Napitupulu. "Pravi trenutak za završetak utakmice bio je kada je Ardhiyasa uzeo loptu. Ovo je najprikladniji trenutak da završimo utakmicu", priznao je u razgovoru za Vidio TV.

Nepriznati pogodak posebno je zabolio Madurinu ekipu. U slučaju pobjede imala bi pet bodova više od Persije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Trenutno je Madura vodeća na tabeli s 23 boda na kontu. U sljedećem kolu čeka ga Borneo FC . Ovaj duel zakazan je za 1. oktobar u 10.30 sati. Persija je pak na četvrtom mjestu s 21 bodom.

[twitter]https://twitter.com/Tommy_desky/status/1571189988846620672[/twitter]

Top Komentari

Chico
Ne bi ga ni dali da nije svirao kraj. Bila bi stativa i igraci Persije su bili blizi golu, al su odustali kad je odsvirao kraj. Samo sportsport od ovog moze napraviti clanak.
0 0
Gifron1
Gigovic na aparatima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti