Sarajevo se "probudilo" uoči najvećeg derbija: Bordo tim ubjedljiv u Širokom Brijegu
FOTO: A. Čaušević

Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo se "probudilo" uoči najvećeg derbija: Bordo tim ubjedljiv u Širokom Brijegu

H. Zilić

Na Pecari je odigran derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg je ugostio ekipu Sarajeva. Vidjeli smo dobar fudbalski meč i odličnu predstavu gostujuće ekipe, a konačan rezultat na semaforu glasio je 1:3 za Bordo tim.

Sarajevo je fenomenalno otvorilo susret. Igrala se peta minuta kada je Čataković maestralno pogodio za vodstvo Sarajeva od 0:1.

U 18. minuti Šahinović spašava Sarajevo nakon pokušaja Vukoje, zatim i Bagarića.

Pet minuta kasnije velika prilika za Sarajevo, no Čataković se nije najbolje snašao. Malo se poigravao s golmanom pa pokušao uposliti Ziljkića, ali nije uspio.

Pranjić u 28. minuti spašava domaćine ispred igrača Sarajeva u posljednji momenat. Moglo je biti 0:2. Nakon toga Martinović nakon kornera šutira, ali lagan plijen za Josipovića.

U finišu prvog poluvremena penal za Sarajevo. Ziljkić je bio siguran za 0:2 i rezultat prvog poluvremena. Treba reći da su i prije ovog penala gosti tražili da Sivac pokaže na bijelu tačku kada su smatrali da je jedan igrač domaćih igrao rukom, ali nije se oglasio glavni sudija.

Oglasi

U nastavku je počelo veoma aktivno i borbeno. Tomašević je napravio prekršaj, tražili su domaći da mu Sivac pokaže žuti, što bi bio drugi, no glavni sudija meča se nije uhvatio za džep.

Fenomenalan udarac Guliashvilija u 61. minuti, stativa spašava domaće, golman Josipović je samo loptu ispratio pogledom. Igral se 68. minuta kada su domaćini imali šansu, ali odbrana Sarajeva blokira udarac Bagarića.

Sarajevo u 78. minuti završava pitanje pobjednika. Sjajna kontra Bordo tima, Ziljkić je povukao loptu, zatim nesebično uposlio Oliveiru koji pogađa za 0:3.

U 91. minuti Vukoja iz penala postiže počasni pogodak za Široki Brijeg.

Do kraja je ostalo 1:3 i tako su izabranici Mirze Varešanovića na najbolji mogući način najavili derbi proitv Željezničara koji se igra u srijedu 8. marta sa početkom u 13 sati u Trening kampu NFSBiH u Zenici.

Oglasi

Premijer liga BiH, 21. kolo:

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 1:3 (Vukoja 90+1' (p)/Čataković 5', Ziljkić 44'(p), Oliveira 78')

NK Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lukić, Lovrić, Kuprešak, Tomić, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ratoborni_
Sa-Željezničar 1-3
5 6
user1676165683
Bravo šefe,bravo Sarajevo..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi