Mislili su da je Guardiola uživao u utakmici, a on ih šokirao izjavom: "Uništen sam..."

Bio je iskren nakon velike pobjede

Mislili su da je Guardiola uživao u utakmici, a on ih šokirao izjavom: "Uništen sam..."

Endin Čaušević

Manchester City je sinoć na svom terenu ubjedljivo pobijedio Bayern sa 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Nakon meča održana je i press konferencija na kojoj je Pep Guardiola priznao koliko je psihički ova utakmica za njega bila teška.

City već godinama pokušava da osvoji trofej Lige prvaka, a sinoćnjom predstavom Građani su oduševili fudbalsku javnost i pokazali koliko su motivisani da taj cilj konačno ostvare.

Prvak Engleske je sinoć sa 3:0 pobijedio Bayern i čini se da je već jednom nogom u polufinalu ovog takmičenjima jer će Bavarcima u revanšu trebati čudo da se plasiraju dalje.

Manchester City je do prednosti stigao u 27. minuti kada je spektakularan gol za 1:0 postigao Rodri. Vodstvo je u 70. minuti udvostručio Bernardo Silva, dok je Erling Haaland šest minuta kasnije postavio konačnih 3:0.

Pep Guardiola je taktički spremio fantastično ekipu koja je imala odgovor na svaki Bayernov pokušaj, ali i španskom stručnjaku je jasno da stvari još uvijek nisu uopšte završene.

Nakon meča održana je i press konferencija na kojoj je jedan od novinara rekao je da je ovo izgledala dosta opuštenija utakmica za igrače Cityja nego što se to moglo očekivati, ali je Guardiola ima odgovor.

Oglasi

"Uh, ovo uopšte nije bila opuštena utakmica. Emotivno sam uništen, danas sam izgubio deset godina života. Ovo je bila veoma zahtjevna utakmica, sada se možemo malo opustiti i odmoriti jer će momci imati slobodan dan, ali već nam za vikend slijedi utakmica protiv Leicestera. Znam tačno šta momci trebaju da rade i moraju uvijek biti na najvećem nivou i oni to znaju", rekao je Guardiola i dodao.

"Ovo je sjajan rezultat, ali revanš moramo odigrati s velikim karakterom inače... Ovo su ekipe iz samog vrha i ne praštaju opuštanja i greške. Znao sam da na našem stadionu možemo biti vrhunski jer smo takvi cijele sezone, zaista imamo nešto specijalno u igri kada igramo na Etihadu".

"No, tako će imati i Bayern u Minhenu na svom stadionu. Dobro to znam jer sam bio tamo tri godine i znam šta njima taj stadion znači i daje na utakmicama. Mi idemo tamo da pokušamo postići golove i pobijediti. Znamo da će biti teško, ali naš pristup je uvijek isti".

Revanš utakmica između Bayerna i Manchester Cityja igra se na Allianz Areni već naredne srijede sa početkom u 21 sat.

Poznato da je pobjednik iz ovog duela u polufinalu Lige prvaka igra protiv boljeg iz okršaja Real Madrid - Chelsea koji večeras igraju svoj prvi susret na stadionu Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći da su već poznate kvote za večerašnje mečeve četvrtfinala Lige prvaka između Milana i Napolija, te Real Madrida i Chelseaja koje ne smijete propustiti. Kvote za ove okršaje pogledajte u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
Nista jos nije gotovo Bajern se ne otpisuje i ne samo on nego niti jedan veliki klub a Bajern je definitivno jedan od velikana sretno city
0 0
ubnt
Koji je ovo licemjer. Lažljivi licemjer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti