Muk i tišina: U očaju su zurili u mobitele čitajući vijesti o bijegu glavne zvijezde u Barcelonu!

Kako je Gabonac napustio Arsenal

Muk i tišina: U očaju su zurili u mobitele čitajući vijesti o bijegu glavne zvijezde u Barcelonu!

Edmir Škorić

U još jednoj fascinantnoj epizodi "Sve ili ništa: Arsenal" otkriveno je kako je jedan od najboljih igrača sjevernolondonske momčadi bez ičije dozvole otišao u Barcelonu.

Najnoviji nastavak iznimno popularnih dokumentarnih serija Amazon Primea pokriva Arsenalovu sezonu 2021/22. pod vodstvom menadžera Mikela Artete.

Jedan od najdramatičnijih trenutaka dogodio se u decembru kada je Aubameyangu oduzeta kapitenska traka zbog disciplinskih razloga. Gabonski reprezentativac bio je izbačen iz tima dok su Topnici tražili kupca za napadača u januarskom prijelaznom roku.

Barcelona je ušla u pregovore s Arsenalom, ali nije bila voljna platiti naknadu za transfer napadača, već je radije potpisala ugovor o kratkoročnoj posudbi.

Saga o transferu dobila je dramatičan obrat kada je Aubameyang primijećen na aerodromu u Barceloni, unatoč tome što mu Arsenal nije dao dopuštenje da putuje.

Pojavila se sada snimka koja pokazuje očaj i razočarenje Arsenalovih čelnika kada ih obavijeste da je Aubameyang viđen u Barceloni, gdje je očito želio da igra pa makar i silom pobjegao iz Londona.

Oglasi

Topnici nisu uspjeli da naplate za transfer Aubameyanga, ali su navodno uštedjeli oko 25 miliona funti na platama.

Auba je u svojoj prvoj sezoni u Barceloni postigao 13 golova na 23 utakmice, ali od dolaska Roberta Lewandowskog 33-godišnjak bi mogao imati sporednu ulogu.

Nije čak isključeno da se vrati u Englesku, a italijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi da Chelsea razmatra mogućnost njegovog dovođenja. Iako je prije samo šest mjeseci sklopljen troipogodišnji ugovor, Auba se već našao na izlaznim vratima Camp Noua.

Prije tri mjeseca Aubameyang je donio iznenađujuću odluku i povukao se iz reprezentacije Gabona.

"Postoje problemi koje će biti teško riješiti, a ima i ovakvih glasina. Ukratko, zdravlje je najvažnije i moram se brinuti o njemu, ali neću se pozivati na ove lažne informacije", napisao je Aubameyang na Instagramu.

Gabonski savez je u službenom saopštenju objavio da je Pierre-Emerick Aubameyang odlučio prekinuti međunarodnu karijeru. To znači da će se reprezentativna karijera napadača zaustaviti na 72 utakmice i 30 postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

VIKEND nogometna groznica je pred nama, a na sajtu Volcanobet kladionice ponuda nikad bogatija, kvote nikad bolje! Klikni OVDJE i uživaj u igri.

@martoguy He was meant to be training but went on a plane instead 🤔 #arsenal #allornothing #aubameyang #edu ♬ Doja - Central Cee

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Otimaci.. sve se vraca, sve se placa..
0 0
King_Kenny
...bas se usrecio tamo,sad ce da ga sutnu kao staru kantu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi