Pirić: U Trening centru ternirat će 35 talentovanih igrača

Selektiranje mladih igrača iz dijaspore u Zenici

Pirić: U Trening centru ternirat će 35 talentovanih igrača

Dino Kurbegović

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici od 31. 10. do 2. 11. biće obavljeno završno selektiranje mladih fudbalera iz dijaspore koji su učestvovali u projektu "Otvorena vrata", a selektori naših omladinskih reprezentacija Toni Karačić, Sakib Malkočević i Zoran Erbez imaće priliku da steknu uvid u njihov kvalitet.

"Projekat "Otvorena vrata"  daje mogućnost dječacima bh porijekla koji žive u inostranstvu da pokažu šta znaju i eventualno nastupe za naše nacionalne timove. 

U Njemačkoj je izvršena selekcija mladih fudbalera iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije, Francuske, Švajcarske, Luksemburga i Norveške, a sve pod nadzorom licenciranih trenera Omera Boškaila, Muje Salkanovića i Edhema Durana.", rekao je tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić.

"NS/FS BiH sa svojim rukovodstvom vodi brigu o mladim igračima iz dijaspore, a sa završnim selektiranjem želimo da im ispunimo želju i damo šansu da odrade jedan trenažni ciklus u našem Trening kampu, te da upoznaju kompleks u kojem se pripremaju reprezentativci svih naših selekcija", završio je Pirić.

Za tri dana u Trening centru NS/FS BiH 35 talentovanih  igrača će odraditi dva treninga i odigrati dvije kontrolne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti