Lewandowski otrkio svoju najveću tajnu: "Počelo je kada je moja kćerka imala samo dvije godine"

Poseban način proslave golova

Lewandowski otrkio svoju najveću tajnu: "Počelo je kada je moja kćerka imala samo dvije godine"

Edmir Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski otkrio je svojim fanovima jednu od najvećih tajni.

U razgovoru za "Focus Magazin" sjajni Poljak i napadač Bayerna objasnio je otkud mu ideja za famoznu proslavu kojom obilježi svaki postignuti pogodak.

Ove sezone je fantastični golgeter postigao čak 45 golova u svim takmičenjima i nezaustavljivo juriša prema titulama najboljeg strijelca Bundeslige i Lige prvaka.

Ono što je karakteristično za njegovo slavlje nakon postignutih golova je to što stisne šake ispred prsa, a objasnio je i zašto to radi. Sve je, priznaje, počelo od njegove kćerke Klare.

"Moja kćerka kada je imala dvije godine tako se držala za ruke, pa sam je počeo oponašati i to je ostalo", rekao je Lewandowski.

Iako je Bayern s 4:1 slavio u Freiburgu u subotu, Lewandowsi zanimljivo nije postigao nijedan pogodak, pa nismo mogli još jednom vidjeti njegovo slavlje.

Oglasi

On je na terenu proveo 62 minute, nakon čega je zamijenjen, vjerovatno kako bi spremnije dočekao duel sa Villarrealom, prvi meč četvrtfinala Lige prvaka.

Bayern je lider Bundeslige sa 66 bodova i ima čak devet bodova više od Borussije Dortmund, koja je neočekivano poražena u subotu od Leipziga na svom terenu.

Poljak će igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je sa svojom reprezentacijom u finalu doigravanja pobijedio Švedsku s 2:0, a u međuvremenu ne prestaju glasine o njegovom transferu u Barcelonu na kraju sezone. Naime, on ima ugovor sa Bavarcima do ljeta 2023. godine, ali Bayern je spreman da ga proda kako bi zaradio, a vjeruje se da su Katalonci spremni da ga plate 50-ak miliona eura i da mu daju dobar ugovor.

Naravno, navijači Bayerna i većina ljudi u klubu ne žele da zamisle tim bez sjajnog Lewe, ali prije ili kasnije u Bavarskoj moraju da prihvate činjenicu da će ostati bez bivšeg igrača Borussije Dortmund koji je ostavio veliki trag u osam godina koliko igra za Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

MaxBet kladionica nudi sjajne kvote na utakmicu Bayerna protiv Villarreala koja se igra u srijedu. OVDJE možete pogledati kompletnu ponudu za duel Španaca i Nijemaca u nokaut fazi najprestižniejg klupskog takmičenja.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi