Sarajevo se pobjedom oprostilo od navijača na Koševu

Ahmetović za tri boda

Sarajevo se pobjedom oprostilo od navijača na Koševu

E. Škorić

U okviru 32. kola Premijer lige snage su odmjerili Sarajevo i Sloboda, a domaći tim je ostvario pobjedu rezultatom 1:0.

Sarajevo je prije nekoliko dana izgubilo finale Kupa od Veleža, ostavši tako i bez trofeja i bez plasmana u Evropu, dok je Sloboda osigurala opstanak pobjedom nad Borcem i daleko pozitivnija je ušla u ovaj meč.

Međutim, Sarajevo je željelo da se iskupi svojim navijačima za izgubljeno finale, te su bordo momci uspjeli u tome, pobijedivši s 1:0.

Inače, Sloboda je imala podršku od oko 40 navijača, dok su domaći navijači nezadovoljni došli da poruče kako niko od igrača ove sezone neće dobiit priznanje Ismir Pintol koje se dodjeljuje najborbenijem igraču.

Sloboda je imala stopostotnu šansu u 20. minuti, ali je Beganović šutirao pored gola iako je izašao sam na Dizdarevića.

Uslijedila je kazna do kraja prvog dijela. Neposredno prije odlaska na odmor iskusni Ahmetović je zatresao mrežu Bukvića, a to je na kraju bio i gol odluke. 

Oglasi

Skoro bez uzbuđenja i šansi u drugom dijelu, kao da su i jedni i drugi samo čekali da sudija odsvira kraj meča. 

Sarajevo će sezonu završiti gostovanjem kod Veleža u Mostaru, a onda će sasvim sigurno biti mnogo promjena na Koševu. Za očekivati je neka nova lica u svim strukturama, pošto je evidentno da je ova sezona bila užasavajuća. Slobodi još ostaje meč sa Željezničarom na Tušnju, ali to već neće imati nikakvog značaja i odigrat će se tek onako.

Sarajevo - Sloboda 1:0 (Ahmetović)

FK Sarajevo: Dizdarević, Lazić, Oremuš, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Mujakić, Dupovac, Ramić, Kapić, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Husejinović, Beganović, Osmić, Predragović, Kapetanović, Veselinović, Balić, Mehmedović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

North1987HzSA
Bitno da smo i ove sezone (sezone za zaborav) opet ispred HŠK Želješčara
9 2
Lavillenie
Koliko su pricali Zeljo se bori za opstanak oni za titulu zavrsili 4 boda ispred zelje jos ne igraju evropu a tolike pare tolika ulaganja takve za****ncije
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi