Široki minimalno protiv Sloge i ostaje nada za Evropu

Ćavar za pobjedu

Široki minimalno protiv Sloge i ostaje nada za Evropu

M. Šljivak

Široki je u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Slogu Meridian s 1:0 i ostao je u igri za osvajanje četvrte pozicije na kraju sezone.

Širokobriježani su stigli do trijumfa protiv Sloge Meridian i ostali su u igru sa Željezničarom za četvrto mjesto.

Široki Brijeg je od prve minute bio bolji tim. Imali su veliki posjed lopte, ali realizacije nije bilo i Sloga je bez problema branila svoj gol.

Gosti u 22. minuti stvaraju prvu pravu šansu. Nakon kontre Krstovski je u prilici, no nije uspio zabiti iz odlične pozicije.

Nakon ove šanse Široki ponovo kontroliše teren i igru, da bi u 38. minuti domaći tim stigao do vodstva. Marijan Ćavar iz slobodnog udarca pogađa za 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Gosti u nastavku prvi prijete. Josipović skida fenomenalno nakon udarca Dadića, potom je i u 53. minuti Kulenović nakon kornera šutirao, Josipović sjajno brani i spašava svoj tim.

Oglasi

Uzvratio je potom Široki tri minute kasnije. Ćavar šutira nakon povratne lopte Bagarića, lopta odlazi preko gola.

Nova prilika za domaće viđena je u 70. minuti. Lukić pokušava, nije uspio zabiti, kao i ni Pejić osam minuta kasnije jer je igrač domaćih promašio prazan gol.

Do kraja nije bilo promjene rezultata. Široki je došao do tri boda i protiv Leotara će morati da pobijedi i čeka kiks Željezničara u Tuzli kod Slobode.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Široki - Sloga 1:0

Široki: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Radić, Bagarić, Kpan, Lovrić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga: Trako, Dadić, Nikolić, Popara, Krstovski, Šaula, Perković, Baštić, Milanović, Mihajlović, Kulenović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi