Napadači Sarajeva se brukali u Modriči za novi poraz Bordo tima

Sloga slavila

Napadači Sarajeva se brukali u Modriči za novi poraz Bordo tima

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Dobojska Sloga je u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Modriči savladala ekipu Sarajeva rezultatom 1:0.

U doista uzbudljivom meču Bordo tim je promašio nevjerovatne šanse, a Sloga je to na kraju kaznila i došla je do tri boda.

Otvoreno se igralo s obje strane od prve minute, a prvi su prijetili domaći fudbaleri. Pokušao je Milaković, Šahinović brani u osmoj minuti.

Naredni napad donosi nevjerovatnu šansu za Sarajevo. Mersudin Ahmetović izlazi sam pred golmana domaćeg tima, no loptu šalje daleko pored gola.

Golman Soge Đulčić potom skida udarac Mustafića, Šahinović mu se revanšira dobrom odbranom nakon udarca Krstovskog.

Oglasi

Dosta sreće u 19. minuti imalo je Sarajevo. Šahinović je već bio savladan nakon udarca Milanovića, lopta pogađa Traku i odlazi tik pored gola.

Sloga novu veliku šansu propušta u 35. minuti. Kulenović se našao u šansi, ali njegov udarac s nekih sedam metara iskosa brani sjajni Šahinović i na odmor se odlazi bez golova (0:0).

Prva velika šansa u nastavku viđena je u 60. minuti. Nevjerovatnu šansu promašio je Ivan Ikić. Predriblao je golmana i kada je trebao loptu poslati u mrežu on se spetljao i na kraju je vratio loptu unazad.

Tri minute kasnije Džafić šutira, Đulčić brani. Isti igrač nekoliko minuta kasnije pokušava, golman Sloge brani, a u 68. minuti Varešanović iz dobre pozicije ne pogađa.

Oglasi

U 71. minuti meča velika šansa za domaće. Kulenović je u dobroj šansi, izašao je sam pred Šahinovića, ali Đukanović u posljednji čas klizećim startom spašava svoj gol.

A onda u 74. minuti Sloga dolazi do vodstva. Kulenović centrira, a Basrak odmah po ulasku u igru postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Treba istaći da su gosti protestvovali jer su minut prije gola tražili prekršaj nad Suljićem na nekih 20-ak metara od gola Sloge, no sudija Njegomirović se nije oglasio.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Uzaludni su bili napadi Bordo tima čiji su igrači pokazali veliku nervozu i ostalo je do kraja 1:0.

Sarajevo je trenutno na šestom mjestu tabele Premijer lige BiH s 19 bodova, a Sloga je poziciju niže sa 17 bodova.

Oglasi

U narednom kolu sarajevski klub gostuje u Posušju, dok Sloga ide u Mostar kod Zrinjskog.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Sloga - Sarajevo 1:0

Sloga: Đulčić, Zajić, Popara, Milaković, Krstovski, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Milanović, Kulenović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Šahinović, Trako, Čataković, Đokanović, Varešanović, Ahmetović, Tomašević, Čirjak, Ikić, Mustafić, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arma
Podrška za Feđu, sto duže na klupi!!
19 1
edin12345
Joj lige i kurca, prvo danas borac - posusje, lakrdija od sudjenja, pa onda ovaj majmun produzi utakmicu 4 minute, 40 sekundi golman lezao zalio se na povredu, i bila izmjena u nadoknadi, on svira kraj na 4 minute i 5 sekundi. Seoska liga. Ovo nije vidjelo fudbala. Ne ulazim u kvalitet ekipa, niti jedna ekipa u BiH nema ono sto treba imati profesionalni fudbalski klub. Amaterska liga amaterske ekipe, odvratno, fuj.
17 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi