Šta je Ronaldo uradio u ovoj situaciji?

Napravio potez

Šta je Ronaldo uradio u ovoj situaciji?

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je u porazu Juventusa od Rome pružio solidnu partiju.


Sjajni Portugalac je za igru bio raspoložen u prvom poluvremenu, a u jednom napadu je posjetio na svoje igre iz 2008. godine kada ga je Sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu uglavnom koristio na krilu.

Ronaldo je primio jednu loptu na lijevoj strani, prepoznatljivim trkom je krenuo prema protivničkom golu, a u njegovoj blizini se vrlo brzo našlo šest igrača Rome.

Mnogi su pomislili da će možda i najbolji fudbaler svijeta šutirati obzirom da je uvijek gladan golova, ali je on uradio suprotno.

Kada ga je Fazio napao Ronaldo je nesebično dodao Paulu Dybale koji je šutirao iz za ljevaka praktično idealne pozicije, ali je Mirante na fantastičan način odbranio njegov udarac.

Opisanu situaciju pogledajte 2:18 video priloga.

Svađao se s Florenzijem, pa dobio što je i tražio 

Portugalski se poriječkao sa Alessandrom Florenzijem u drugom poluvremenu te je pri tome igraču Rome gestikulirao kako je nizak te da mu fali visine da bi s njim mogao pričati.

Poslije utakmice Ronaldo je dobio ono što je i zaslužio. Florenzi mu je jasno dao do znanja šta misli o njemu.

"Ostavimo iza ono što se desi na terenu. Mi smo dva puta izbacili loptu, a on je nastavio da igra. On je osvajač Zlatne lopte i misli da ima pravo da radi šta hoće", rekao je Florenzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da stvar bude gora po Ronalda Florenzi je bio taj koji se posljednji smijao jer je zabio gol, a njegov tim je i pobijedio sa 2:0. Drugi gol djelo je Edina Džeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi