U meču sa dva lica Široki bolji od Rudar Prijedora

Tri gola na Pecari

U meču sa dva lica Široki bolji od Rudar Prijedora

A. Čaušević

Široki Brijeg je u 13. kolu Premijer lige kao domaćin pobijedio Rudar Prijedor rezutlatom 2:1.

Utakmica na stadionu Pecara je bio susret sa dva lica. U prvom dijelu je viđen veliki broj prilika i tri gola, dok je u nastavku uglavnom vladalo zatišje. ,

Široki Brijeg je bio taj koji je prvi stigao do vodstva. Igrala se sedma minuta kada je većinu posla uradio Mujan, a loptu je u mrežu poslao Lukić.

Od početka se krenulo u 25. minuti. Za poravnanje rezultata 1:1 pogodio je Mandić iz slobodnog udarca sa oko 30-ak metara.

Ipak, nije trebalo dugo da se promijeni rezultat na semaforu. U 34. minuti opet je sve uradio Mujan, a strijelac je ovaj put bio Llanos.

Nastavak je donio otvorenu igru, ali s manjem brojem prilika. Uzbuđenja su viđena tek u samom finišu. Gosti su napravili nekoliko situacija, ali je i Šćekić onemogućio domaćim da postignu treći gol.

Oglasi

Na kraju se na Pecari igralo sedam minuta sudijske nadoknade, ali rezultat se nije promijenio.

Široki Brijeg se s ovom pobjedom probio do sedme pozicije sa 16 bodova. U narednom kolu gostovat će Radniku iz Bijeljine. S druge strane Rudar je ostao na 12 bodova i u naredni protivnik mu je Velež.

Široki Brijeg - Posušje 2:1 (Lukić 7', Llanos 34'/Mandić 25')

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Llanos, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar Prijedor: Šćekić, Sadiku, Pavlović, Santos, Bilbija, Burazor, Mandić, Marić, Amoah, Zekanović, Jakupović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

joshua007
Ovaj Zekanovic je pogrijesio sport
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi