Borac potpuno nemoćan u Mostaru protiv Veleža
Velež je u potpunosti nadigrao Borac i zasluženo je stigao do tri boda

Siguran trijumf Rođenih

Borac potpuno nemoćan u Mostaru protiv Veleža

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u prvom susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Borac sa 2:0.

Velež od prve minute kreće ofanzivno prema golu Borca. Bili su mnogo bolji tim, stvarali su šanse, a prva velika šansa viđena je u 17. minuti kada Zvonić dobro šutira nakon kornera, ali lopta odlazi tik pored gola.

Osam minuta kasnije još jedna dobra šansa za domaće. Slaviša Radović šutira iz slobodnog uarca, a Pavlović brani.

Rođeni su napadali iz minuta u minut, da bi u finišu prvog dijela došli do pogotka. U prvoj minuti nadoknade Radovac kratko proigrava Nemanju Anđušića koji preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora matira Pavlovića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Velež je uduplao prednost. Obren Cvijanović je ovog puta precizno pogodio za prednost od 2:0.

Nastavio je domaći tim sa napadima i nakon drugog gola. Radović i Anđušić su imali zicere, skinuo ih je Pavlović koji je najzaslužniji što Borac nije potpuno potopljen već nakon sat vremena igre.

Oglasi

Tim Feđe Dudića je potpuno kontrolisao igru. Apsolutno ništa gostima nisu dopustili u ovom susretu i na kraju su zasluženo stigli do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija da nije na golu bilo Bojana Pavlovića i da su domaći za nijansu bili precizniji.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Velež - Borac 2:0

FK Velež: Kjosevski, Radović, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Ovčina, Georgijević, Anđušić, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, Uzelac, Ziljkić, Ćosić, Molls, Vojnović, Subić, Bosančić, Vranješ, Meleg, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
evropski borac samo u banja luci! Momci im ocitali fudbalsku lekciju. BRAVO RODJENIIII
21 0
1946
Ubio ih Velez ko vola u kupusu trebalo je biti 5-0
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi