Rooney prognozirao duele Reala i Cityja: "Smrskat će ih!"

Englez nema dilemu ko će osvojiti trofej

Rooney prognozirao duele Reala i Cityja: "Smrskat će ih!"

Edmir Škorić

Bivši igrač Manchester Uniteda je za The Times analizirao polufinalnu utakmicu Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja.

Naredne sedmice igraju se prve utakmice polufinala Lige prvaka. Real Madrid će u utorak na svom Bernabeu ugostiti Manchester City u finalu prije finala, a dan kasnije sastaju se milanski rivali.

Jedno je sigurno, ko god da izbori finale, imat će ulogu favorita u odnosu na Inter ili Milan. Rooney, koji je godinama igrao u Engleskoj i jedna je od ikona Manchester Uniteda, smatra da je došao kraj Realovoj dominaciji.

"Manchester City ne samo da će pobijediti Real Madrid u polufinalu Lige prvaka, nego će ih smrskati", kazao je Rooney, uvjeren da će Građani biti dominanti u odnosu na Madriđane.

"Naravno, mogao bih biti u krivu, ali mislim da je City na drugoj razini. Nikada ne možete isključiti ekipu s iskustvom i poviješću kakvu ima Real, ali ne bih se kladio na njih. Mislim da je ovo Cityjeva godina", dodao je nekadašnji reprezentativac Engleske.

"Od početka sezone osjećao sam da će ovo biti sezona u kojoj će Pep Guardiola konačno osvojiti Evropu sa Cityjem i nogometom koji njegova momčad igra posljednjih mjeseci i načinom na koji dostižu vrhunac u pravo vrijeme samo pokazuju da sam bio u pravu".

Oglasi

Za Rooneyja, ključna figura u ovoj utakmici je Erling Haaland.

"Prije godinu dana Real je eliminirao City, ali sada je dinamika drugačija. City je bolji u odbrani i strpljivija je ekipa, ali najveća promjena je Erling Haaland. Prošle sezone na Bernabeu City je imao šokantan kraj.Sa Haalandom se to ne bi dogodilo.Real Madrid ne bi mogao igrati na isti način. U obje utakmice su imali razdoblja u kojima su uzimali loptu Cityju i uspjeli su to jer City nije imao pravu prijetnju protunapada, a sada je ima", dodao je Rooney.

Bivši igrač Uniteda pita se kako bi Real Madrid mogao zaustaviti Haalanda. S obzirom na to da Militao neće biti na raspolaganju Ancelottiju u prvoj utakmici zbog suspenzije, sve govori da će Rüdiger biti zadužen za obračun s norveškim napadačem.

"On je veliki igrač koji voli jedan na jedan. Ipak, ne mislim da se njemački defanzivac može nositi s Haalandom, da budem iskren. S Haalandovom brzinom i snagom, te njegovim kretanjem u kaznenom prostoru, mislim da ga niko ne može zaustaviti", zaključio je jedan od najboljih napadača proteklih 20-ak godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real i City sastaju se u utorak od 21 sat, a kvote za ovaj duel možete da pronađete na sajtu Volcanobet kladionice koja ima bogatu ponudu svih sportskih događaja.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pravi engleski pirgavi ljepotan. Isti nas karravlah adjija @Hadzija123
2 1
nakopitam
Adjija priznaj da se dičiš sto na mene ličiš @Hadzija123
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi