Bijesni navijači okružili zvijezdu nakon poraza, pitali ga hoće li ostati ako ispadnu iz lige

Obećao borbu do kraja

Bijesni navijači okružili zvijezdu nakon poraza, pitali ga hoće li ostati ako ispadnu iz lige

E. Škorić

Everton je nastavio katastrofalan niz i danas je na svom Goodison Parku poražen od Southamptona sa 2:1.

Iako su uspjeli povesti u 38. minuti golom Onane, nogometaši Evertona doživjeli su novi poraz.

Ne pamte kada su zadnji put slavili, a trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu tabele sa samo 15 bodova.

U Evertonu je nezadovoljstvo veliko, a upravi kluba je naređeno da ne dolaze danas na stadion "iz sigurnosnih razloga" i to najbolje govori u kakvim problemima se nalazi klub koji je najviše sezona boravio u najvišem rangu engleskog nogometa.

Nakon današnjeg poraza od Southamptona, navijači su ispred stadiona okružili štopera Yerryja Minu, s kojim su obavili jedan razgovor.

Upitali su ga da li je spreman ostati u klubu čak i ako klub ispadne u Championship, a Kolumbijac je odgovorio: "Nastaviću da se borim, daću svoj život za ovaj klub".

Oglasi

Mina je prešao na Goodison Park u avgustu 2018. iz Barcelone i može se reći da je njegovo vrijeme u Evertonu bilo naopako.

Debitovao je protiv Wolvesa, ali je često korišten kao igrač rotacije i imao je brojne povrede koje su zaustavile njegov napredak.

U sezoni 2019/2020 bio je redovni starter, ali sljedeće godine imao je manju minutažu i prilično je vidljivo da nije cijenjen od strane stručnog štaba u klubu.

Mina je igrao za Barcelonu, ekipu koja sutra ima priliku da osvoji novi trofej pošto igra finale Superkupa Španije protiv vječnog rivala Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Real i Barcelona igraju u nedjelju od 20 sati, a kvote za ovaj klasik pronađite na sajtu Volcanobet kladionice. Kompletna ponuda nalazi se OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije