Akrapović službeno bivši, Đurbuzović, Joldić, Alihodžić i Gušo čine stručni štab

Bekrić nije više sportski direktor

Akrapović službeno bivši, Đurbuzović, Joldić, Alihodžić i Gušo čine stručni štab · Zvanično

Edmir Škorić

FK Željezničar i dosadašnji šef struke, Bruno Akrapović, kao i cijeli stručni štab, potpisali su sporazumne raskide ugovora, a klub napušta i sportski direktor Samir Bekrić.

Bruno Akrapović je u Željezničar stigao u januaru 2024. godine. Plave je vodio na devet utakmica, a ostvario je dvije pobjede, dva remija i pet poraza.

Također, sporazumne raskide su potpisali i članovi dosadašnjeg stručnog štaba.

FK Željezničar se zahvaljuje Bruni Akrapoviću na dosadašnjem angažovanju za Klub, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere.

Dosadašnji sportski direktor, Samir Bekrić, od danas će obavljati funkciju tim menadžera.

Oglasi

Rukovodstvo Kluba je imenovalo novi stručni štab u sastavu Dino Đurbuzović, Omer Joldić, Haris Alihodžić i Adnan Gušo. Do imenovanja šefa stručnog štaba, ekipu će voditi Dino Đurbuzović.

Već su se pojavile špekulacije oko toga ko će biti novi trener Plavih, a jedan od najozbiljnijih kandidata je Nedim Jusufbegović.

Inače, nedavno je FK Željezničar imao promjenu u samom rukovodstvu, pa se u klub vratio i Almir Gredić, a sada zajedničkim snagama svi žele da se ostane u ligi. Ovako teškoj sezoni se niko nije nadao, ali loši rezultati smjestili su Željezničar u donji dio tabele.

Nakon nedavne pobjede u Modriči protiv Sloge Meridian vratilo se samopouzdanje, osvojen je potom bod u teškom derbiju sa Sarajevom, ali je jučer ekipa sada već bivšeg trenera Brune Akrapovića poražena sa 1:0 u Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Akrapović je vodio ekipu Željezničara na devet utakmica, te je upisao tek dvije pobjede, a uz to dodao je dva remija i čak pet poraza što jasno nije opravdalo očekivanja čelnih ljudi na Grbavici.

Za nekoliko dana slijedi domaći meč protiv Širokog Brijega i samo o pobjedi razmišljaju na Grbavici, ali to neće biti nimalo lagan zadatak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676370670
Od odlazka Misimovica,tacnije rusenja od onih miseva sto su se za joju prodavali,kojih sad nema nigdje sve je krenulo niz brdo...Sve je ovo Amarovih ruku djelo..Trazili ste,gledajte...
1 6
velez mo
Vratite Gospodina El Turavija imao je najbolje rezultate,Rumenog cvječara lentaša za Predsjednika
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi