Sloga zaustavila Zrinjski

Veliki trijumf Dobojlija

Sloga zaustavila Zrinjski

Haris Zilić

U Modriči je odigran zaostali duel 4. kola Premijer lige BiH između Sloge Doboj i Zrinjskog, a konačan rezultat je glasio 1:0 i tako je Sloga iznenadila aktuelne prvaka i upisala veliki trijumf.

Prvi pokušaj bilježimo već u drugoj minut. Bilbija je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogađa živi zid.

Nakon toga nekoliko pokušaja gostujuće ekipe preko Jukića i Bilbije, ali lopta je odlazila preko gola. U 23. minuti velika šansa za Bilbiju koji šutira glavom, ali lopta odlazi malo pored gola Sloge. Tri minute kasnije prva prilika i za Slogu, Basrak je iz obećavajuće situacije šutirao preko gola.

U 34. minuti veliko slavlje domaćina. Sloga je povela sa 1:0 iz prvog udarca u okvir gola. Krstovski je zatresao mrežu bivšeg kluba nakon asistencije Ristića koji je glavom lijepo spustio loptu.

Velika šansa za goste u 39. minuti. Janković je centrirao, Jakovljević nije najbolje zahvatio loptu iz dobre pozicije i na odmor se otišlo sa rezultatom 1:0.

U nastavku ofanzivan fudbal. Gosti su u 52. minuti imali veliku priliku, udarac Ćužea odlazi malo pored gola. Na drugoj strani prijetio je Kulenović.

Oglasi

Igrala se 57. minuta kada je Kulenović izašao sam pred gol Zrinjskog, ali Jakovljević ga stiže u posljednji čas i spašava vjerovatno čist pogodak Sloge.

Zrinjski je u nastavku meča bio dosta ofanzivniji, tražili su šansu za pogodak, ali odbrana Sloge je to sve fino pratila. U 78. minuti Bilbija u dobroj poziciji, međutim šutirao je visoko preko gola.

U 81. minuti Čolić interveniše ispred Jakovljevića, nakon toga šansa i za Memiju, ali odbrana Sloge je izdražala na čelu sa sjajnim golmanom Dabićem i na kraju su Dobojlije upisale veliki trijumf.

SLOGA DOBOJ - ZRINJSKI 1:0 (Krstovski 34')

SLOGA: Dabić, Dadić, Popara, Đorić, Krstovski, Šaula, Čolić, Basrak, Ristić, Baštić, Milanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Čondrić; Ćorluka, Jakovljević, Magdić, Memija; Sučić, Ilinković, Janković, Ćuže, Jukić; Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Bravo Sloga
15 1
Adnan tz
Ova liga je nevjerojatna . Dokaz da je sve u 5 deka i da niko nema kvalitet potenžban za grupnu fazu nekog takmičenja
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi