Phoenix namučio Spurse, Harden srušio Portland, a Westbrook Medvjede

NBA liga

Phoenix namučio Spurse, Harden srušio Portland, a Westbrook Medvjede

E. Ganibegović

Neizvjesnu košarkašku predstavu su nam ponudili Oklahoma i Memphis. Do pobjede su stigli Westbrook i društvo rezultatom 102:101.

Sjajno otvaranje meča imali su domaći Medvjedi, pa su na odmor otišli s prednošću od 11 poena razlike. Međutim treća četvrtina donijela je drugu priču. Gosti su zaigrali odlično te u potpunosti prekrenuli stvari u svoje ruke.

U posljednjoj dionici se vodila tijesna borba, zbog čega se na kraju moralo pristupiti produžetku. Dodatnih pet minuta pripalo je Oklahomi, koja je stigla do teške pobjede.

Russel Westbrook je bio najbolji igrač u svojoj ekipi s triple-double učinkom. Playmaker Oklahome je postigao 20 poena i tome dodao 14 asistencija i 11 skokova. Tyreke Evans je za Medvjede brojao do 29, te je skupio 13 skokova.

Očekivalo se kako će Spursi stići do lagane pobjede na gostovanju kod Phoenixa, ali domaćini su pružili dobar otpor favoriziranim gostima.

Nakon prvog poluvremena izgledalo je kako će ekipa Grega Popovicha upisati rutinski pobjedu, međutim u nastavku sjajnu igru pružaju domaći košarkaški, koji su ovu utakmicu doveli do velike neizvjesnosti u posljednjim minutama meča. Ipak su se Spursi nekako izvukli i ovome susretu uzeli puni plijen.

LaMarcus je za pobjedničku ekipu postigao 20 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Mike James s 25 poena.

James Harden je s 48 poena vodio Houston Rocketse do pobjede protiv Portlanda rezultatom 124:117.

Rakete su do slavlja došle sjajnom posljednjom četvrtinom, u kojoj su postigli 40 poena, dok su domaćini tijekom tri četvrtine imali sigurno vodstvo, međutim nisu uspjeli da ga održe do kraja.

Damian Lillard je također odigrao sjajan meč u kojem je postigao 35 poena, ali to nije bilo dovoljno do Portland stigne do pobjede u Moda Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi