Pričalo se o suspenziji i otkazu Yabuseleu nakon sramotnog poteza, a danas je Real rekao svoje!

Ništa od silnih najava o kazni

Pričalo se o suspenziji i otkazu Yabuseleu nakon sramotnog poteza, a danas je Real rekao svoje!

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida igraju trenutno na svom parketu protiv Zaragoze utakmicu 30. kola španske ACB lige, a u centru pažnje našao se Guerschon Yabusele nakon sramotne tuče protiv Partizana. Pričalo se da bi Real mogao suspendovati Francuza i čak mu dati otkaz, ali danas je svima postalo jasno da od toga nema ništa.

Dosta prašine podiglo se u četvrtak navečer nakon meča Real Madrida i beogradskog Partizana u okviru play offa Eurolige.

Partizan je poveo sa 2:0 u seriji nakon što je slavio i u drugom meču u Madridu i došao je na korak od plasmana u Final Four. No, meč u Madridu ostao je u sjeni tuče igrača dva kluba koju smo gledali u finišu meča.

Sve su počeli Sergio Llull i Kevin Punter, a potom je nastao pravi haos na parketu. Sramotan potez napravio je upravo Yabusele koji je podigao Exuma u zrak i potom ga brutalno bacio na parket.

Nakon toga nastala je tuča na parketu, a u centru pažnje bio je i naš Džanan Musa kojeg je Punter prvo ošamario, a zatim ga je Mathias Lessort bezobraznim potezom bacio na pod.

Euroliga je saopštila kazne i očekivano Yabusele je najgore prošao i suspendovan je na pet mečeva, dok je Punter dobio dva meča suspenzije. Po jednu utakmicu neigranja dobili još Lessort i Gabriel Deck.

Oglasi

Čak se špekulisalo da će Kraljevi još žešće kazniti Yabuselea zbog sramotnog poteza, te ga navodno suspendovati do kraja sezone i čak otpustiti na ljeto. Ipak, danas je svima jasno da od toga nema ništa.

Yabusele se našao na parketu od prve minute u današnjem meču protiv Zaragoze čime smo dobili odgovor da od eventualne kazne Real Madrida prema svom košarkašu nema ništa.

Također, treba istaći i da je Džanan Musa u rosteru za ovu utakmicu, ali nije se našao u početnoj petorci i očito je da Jesus Mateo želi koliko-toliko odmoriti svoje košarkaše pred nastavak okršaja u Euroligi protiv Partizana.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Partizan i Real Madrid svoj treći meč igraju u beogradskoj Areni u utorak sa početkom u 20:30 sati. Već su poznate i kvote za okršaj u Beogradu, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi