Dojučerašnji milioneri: Najveći igrači koji su bankrotirali

Dojučerašnji milioneri: Najveći igrači koji su bankrotirali

Lee Hendrie

A. Haznadarević

Nakon okončanja igračkog vijeka, sportisti su uglavnom prepušteni sami sebi, te u nastavak života obično ulaze sa različitim poslovnim idejama u koje investiraju svoj zarađeni novac. Veliki broj njih završi sa potpunim krahom, dok se neki čak i ne okušaju u poslovnim vodama zbog potpuno rasipnog života.

Čovjek koji je ostao dobro zapamćen među navijačima Aston Ville, za koju je nastupao tokom dugih 12 godina, samo godinu nakon službenog završetka ugovora sa svojim matičnim klubom 2008. je bio primoran da proglasi bankrot. On je svoj novac uložio u nekretnine, te nije bio spreman na pad berze koja je i njega finansijski pokosila. Kasnije je čak dva puta pokušao izvršiti samoubistvo, ali je sve preživio , te fudbal igra i danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.