Naš pogled srcem: Mozzart donirao 750.000 KM u plemenite svrhe 

Budimo društveno odgovorni i u 2024. godini

Naš pogled srcem: Mozzart donirao 750.000 KM u plemenite svrhe 

Sponzorski tekst

Tokom praznika dijele se darovi, ali u kompaniji Mozzart darivanje traje tokom cijele godine. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću u 2023. nastavio je svoj društveno odgovorni rad kroz podršku sportu, kulturi, umjetnosti, obrazovanju, talentima, humanitarnim udruženjima. Zalagali su se za rodnu ravnopravnost, otvarali nove sportske terene širom BiH. Tako su od početka godine u društveno odgovorne svrhe donirali više od 750.000 KM, pokazujući veliko srce i time opravdali slogan „Naš pogled srcem“.

Fudbal, košarka, rukomet, odbojka, skijanje, plivanje, borilački sportovi, atletika, nije važno- gdje god su prisutni ljubav i posvećenost prema sportu, tu je i Mozzart. I ove godine bili su vjerni navijač sportskih klubova širom BiH. Podršku su im pružili kroz brojna sponzorstva, novčane i donacije opreme, a oni su uzvratili sjajnim sportskim rezultatima, čime su opravdali slogan „Budi pobjednik“! 

Mozzart je ove godine bio veoma posvećen mladim nadama kroz akciju „Stipendiranje talenata“. Među odabranima našlo se pet mladih sportista. Novi Mozzartovi stipendisti postali su uspješna plivačica Lana Pudar, bacačica kugle Kanita Brka, hrvač Affan Smajić, teniserka Tea Kovačević i stonoteniser Haris Eminović. Ukazano povjerenje opravdali su sjajnim rezultatima, pa će Mozzart nastaviti da ih podržava i naredne godine.  

Poseban akcenat i ove godine u Mozzartu su stavili na borbu za rodnu ravnopravnost. Kroz akciju „Stop nasilju na ženama u BiH“ uručili su robne i novčane donacije Sigurnim kućama u Banjaluci, Mostaru, Bijeljini, Bihaću, te Prihvatnom centru u Jajcu, a akciju je podržao čuveni fudbaler Senijad Ibričić. 

Nova sportska igrališta, opremljena po svjetskim standardima, dobili su stanovnici Bijeljine, Jablanice i Mostara. Novi Mozzart teren u Jablanici posvećen je Mirzi Teletoviću, NBA asu, porijeklom iz ovog grada. Nove oaze za igru pod koševima obradovale su brojne ljubitelje košarke u Bijeljini i Mostaru koji sada imaju novo mjesto za treninge i takmičenja. 

Kada je društvena odgovornost tema na filmskom platnu ili daskama koje život znače, Mozzart je u glavnoj ulozi. I ove godine su podržali dva najveća kulturna događaja u našoj zemlji. Drugu godinu zaredom, stali su na crveni tepih uz elitu iz svijeta filma na Sarajevo film festivalu. Treći put su iz prvih redova pratili sjajne bravure pozorišnih trupa iz zemlje i regiona na XXV Teatar festu „Petar Kočić“ u Narodnom pozorištu Republike Srpske. 

Kao i prethodnih godina, pomoć je stigla na adrese mnogih institucija, organizacija, udruženja i pojedinaca. Oprema sa znakom „M“ uručena je brojnim sportskim klubovima. Nove knjige, uređaji, sportska oprema i rekviziti stigli u mnoge škole i na fakultete. Na adresu javne kuhinje za bebe u Bratuncu stiglo je 1.000 kašica za najmlađe. Na humanitarnoj aukciji za 15.000 KM kupili su potpisani reket Novaka Đokovića, a novac je usmjeren Udruženju Pomozi.ba

Za sportske klubove navijali su i ove godine kroz tradicionalnu akciju „Novi dresovi za nove šampione“ kojom su obradovali veliki broj sportskih kolektiva širom BiH. 

Kroz donacije i sponzorstva podržali su mnoga humanitarna takmičenja u svim vrstama sportova, a ova sportska, plemenita misija bila je više nego uspješna jer je sav prihod proslijeđen u humanitarne svrhe. Uključili su se i u borbu za ozdravljenje brojnih naših sugrađana uplatom novčanih donacija. 

Plemeniti kladioci nastavili su i ove godine da tipuju na humanost. U tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“, poznate ličnosti sastavljale su tikete, a Mozzart donirao ulog. Iznose sa dobitnih tiketa proslijedili su na adrese brojnih humanitarnih organizacija i udruženja širom naše zemlje. 

Da je za velike rezultate ponekad potreban samo mali vjetar u leđa, Mozzart je dokazao i ove godine. Postali su ponosni sponzor FK Borac, FK Naprijed i RK Mladost iz Banjaluke, Košarkaškog saveza BiH, stali su i uz Akademski plivački klub „22. april“, rame uz rame sa svjetskom, a našom Lanom Pudar. Zahvaljujući alpinisti Tomislavu Cvitanušiću, koji je osvojio Mont Everest, Mozzart se popeo na vrh svijeta.

Društveno odgovorni rad u ovoj godini zaokružili su kupovinom kolača iz radionice „Ukijeva čokoladna bajka“ u Prnjavoru i time uljepšali odrastanje dječaku Ukiju koji ima jedan od najrjeđih sindroma na svijetu- "De Gruchijev". Kupovinom čestitiki omogućili su srećno djetinjstvo i za 159 dječaka i djevojčica koji odrastaju u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici. Ovim darovima, zaposleni u Mozzartu obradovali su jedni druge, a kako je proteklo plemenito darivanje, pogledajte u videu: 

Od dana osnivanja, kompanija Mozzart opredijeljena je da ulaže u zajednicu u kojoj posluje kroz brojne društveno odgovorne akcije. Za njih ne postoje granice kada je u pitanju pomoć građanima širom Bosne i Hercegovine, pa poručuju: Budimo društveno odgovorni i u 2024. godini!