Novim šampionima za buduće uspjehe: Novi Mozzart dresovi za tri kluba

Oprema sa znakom „M“ stigla u Banjaluku, Ugljevik i na Pale

Novim šampionima za buduće uspjehe: Novi Mozzart dresovi za tri kluba

Sponzorski tekst

U tradicionalnoj akciji kompanije Mozzart "Novi dresovi za nove šampione“ sportska oprema stigla je brojnim klubovima širom naše zemlje. U novim dresovima zablistale su mnoge fudbalske, košarkaške, odbojkaške i rukometne ekipe. Sve njih u borbi za šampionsku titulu podržala je kompanija Mozzart. Ovog puta, oprema sa znakom „M“ stigla je u Banjaluku, Ugljevik i na Pale, na adrese klubova sa dugom tradicijom. 

U novoj opremi do novih pobjeda će fudbaleri FK Rudar 1925 iz Ugljevika koji se takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske.

„Podrška od strane kompanije Mozzart nam je došla u pravom trenutku jer se klub trenutno nalazi u težoj finansijskoj situaciji“ - kaže Neven Rikić, predsjednik UO FK Rudar Ugljevik 1925.

Godina osnivanja krije se u nazivu kluba, a u bogatoj istoriji ostvarili su brojne uspjehe od kojih su najveći dvostruka titula šampiona Srpske i osvajača Kupa RS, te nastup u Premijer ligi BiH. Trenutno imaju 75 članova u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj selekciji i 60 polaznika u Školi fudbala. U narednom periodu žele da napreduju na tabeli i ojačaju omladinski pogon kako bi se u potpunosti oslonili na sopstveni igrački kadar.

Ambiciozne planove imaju i u FK Vrbas iz Banjaluke koji se takmiči Područnoj ligi Banjaluka gdje su 10. na tabeli. U borbu za uspon na ljestvici i oni će u novim Mozzart dresovima.

„Kompanija Mozzart nam je pružila veliku pomoć u vidu donacije dresova bez koje bi klub baš teško funkcionisao i nadam se da će se saradnja nastaviti“, poručuje Ljubiša Bosančić, predsjednik kluba.

U FK Vrbas nastupa 150 igrača u selekcijama pjetlića, pionira, seniora i veterana. Iz njihovih redova potekao je Peđa Divljak, nekadašnji kapiten banjalučkog Borca. U narednom periodu žele da saniraju klupske prostorije, da omasove Školu fudbala i plasiraju se u Regionalnu ligu.

Do novih pobjeda u novim Mozzart dresovima će i FK Jahorina Prača sa Pala.

„Podrška koju smo dobili od kompanije Mozzart je od velikog značaja, reprezentativni dresovi vrhunske kvalitete osvježili su boje našeg kluba“, kaže Avdo Salispahić, sekretar kluba.

Klub ima oko 50 članova, a takmiče u seniorskoj konkurenciji jedinstvene Kantonalne lige Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Trenutno su na 1. mjestu, pa ne kriju ambiciju za povratak u Drugu ligu Federacije BiH, a to bi moglo da im se ostvari u novim Mozzart dresovima.

Kroz akciju "Novi dresovi za nove šampione" opremi su se obradovali u brojnim klubovima širom zemlje, a ovu plemenitu sportsku misiju Mozzart će nastaviti i u narednom periodu.