Britanci izabrali 10 najboljih sportista svih vremena

Zanimljiva lista

Britanci izabrali 10 najboljih sportista svih vremena

E. Škorić

Britanski The Sun objavio je listu s desetoricom najvećih sportista svih vremena.

Prema mišljenju britanskog tabloida, u 10 najboljih sportista ne spadaju Novak Đoković, Cristiano Ronaldo, Floyd Mayweather ili Michael Phelps.

Na broju jedan je Mohammed Ali, legendarni američki bokser koji je tri puta bio prvak u teškoj kategoriji i bokser koji je obilježio 20. vijek. Ostat će upamćen i po tome što se borio za ljudska prava i što je odbio da ide u rat protiv Vijetnama.

Na drugom mjestu je Australijanac Don Bradman, inače igrač kriketa, koji kod nas nije popularan. Zbog njega su Englezi mijenjali pravila u kriketu, a i pored toga je Australac bio nezautavljiv.

Treći na listi je legendarni brazilski nogometaš Pele koji se smatra najboljim svih vremena. U karijeri je postigao 1281 gol, a sa Brazilom je tri puta bio prvak svijeta.

Tiger Woods je na četvrtom mjestu i američki golfer definitivno je zaslužio da bude ovako visoko pozicionirao, a peto mjesto pripada švicarskom teniseru Rogeru Federeru, koji i dalje igra tenis i o njemu je suvišno išta govoriti osim da je jednako velik kao i sport u kojem se takmiči.

Michael Jordan, slavni košarkaš, zauzima šesto mjesto, a sedmo atletičar Jesse Owens. U Top 10 su i argentinski nogometaši, bivši Diego Maradona i aktuelni Lionel Messi, a listu Sun zaključava sa Usainom Boltom, najboljim sprinterom svih vremena koji je osvojio osam Olimpijskih zlata i osam svjetskih titula. I dalje drži rekord na 100 metara sa 9,58.

Top Komentari

BobPaisley
...Pele u karijeri postigao 1281 gol igrajuci protiv ekipa amazonskih plemena ciji igraci nisu znali pravila fudbalske igre...i stavis njega ispred jednog Michaela Jordana koji je tek na 6. mjestu...ko je pravio ovu listu treba ga osuditi na 10 godina robije.
2 5
Magic32
Može se diskutovati o listi ovisno o tome koji sport ko voli, ali mislim da je prvo mjesto zasluženo zauzeo The Greatest.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi