Razlika u kvaliteti jasna: Egipat bez Salaha nemoćan u Briselu

Prijateljski susret

Razlika u kvaliteti jasna: Egipat bez Salaha nemoćan u Briselu

Fudbaleri Belgije porazili su večeras u Briselu Egipat sa 3:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u okviru priprema za Mundijal u Rusiji. 

Belgija je na ovom susretu bila ogroman favorit, posebno zbog činjenice da u Egiptu nije bilo Mohameda Slaha koji se oporavlja od povrede ramena.

Popularni Crveni đavoli su ulogu favorita bez ikakvih problema opravdali i ostvarili su laganu pobjedu sa pola gasa.

Sve je počelo u 27. minuti kada je Romelu Lukaku iskoristio nešto slabiju intervenciju golmana Egipta El Hadarayja i pospremio loptu u mrežu. Samo 11 minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Eden Hazard. To je bio i konačan rezultat prvog dijela. U nastavku je viđen još jedan gol u mreži gostiju, a strijelac je bio Fellaini u sudijskoj nadoknadi.

Belgija će prije Svjetskog prvenstva odigrati još jedan prijateljski susret protiv Kostarike, dok se Egipat sada okreće obavezama u Rusiji.

Top Komentari

Bulle
Da je Salah bio pobijedili bi Belgiju glat 3:0! Koliko vise price o Salahu ko da igra za 11 igraca popustite malo!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti