Igrač vječitog derbija - "čovjek u žutom" kraj zapadne tribine

Ibrišimbegović zaslužuje sve pohvale

Igrač vječitog derbija - "čovjek u žutom" kraj zapadne tribine

A. Beganović

Odigran je još jedan vječiti derbi, koji je konačno opravdao očekivanja. Željezničar i Sarajevo su sinoć odigrali sjajan meč (2:2), a ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu konačno su došli na svoje.

Tokom vječitog derbija imali su priliku vidjeti sve ono što zapravo čini jedan derbi. Četiri gola, borbenost sa obje strane, dobri potetezi, neiskorištene prilike.

Igrač utakmice? Za navijače Željezničara to je sasvim sigurno Dženan Zajmović koji je postigao dva gola, dok je s druge strane za navijače Sarajeva to Amar Rahmanović koji je uz postignuti gol dodao i asistenciju.

Teško se odlučiti, no nekako se čini da je uz sve dobro viđeno od strane igrača obje ekipe, najbolji pojedinac na sinoćnjem derbiju bio Senad Ibrišimbegović.

Pomoćni sudija koji je u prvom poluvremenu imao pune ruke posla, no niti jednom nije pogriješio. Uvijek je Ibrišimbegović bio na pravom mjestu i u svakoj situaciju zastavica u njegovim rukama našla se na pravom mjestu - visoko podignuta ili spuštena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sudio je Ibrišimbegović na evropskom nivou, a bio bi grijeh ne spomenuti i glavnog sudiju Harisa Kaljanca koji je tokom svih 90 minuta "osjećao" igru i sasvim sigurno je njegovo suđenje doprinijelo da derbi bude na jednom visokom nivou.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeleni_zub
sudjene prvoklasno. konacno.
32 11
Rigel
Svaka cast za mahaca ispred zapadne tribine, ali sta je sa mahacem sa istoka koji je 3 puta dizao nepostojeci ofsajd u veoma izglednim pozicijama za Zelju u drugom poluvremenu?
21 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti