Pep Guardiola nakon pobjede od 9:0 u revanšu izveo vrtić

Španski stručnjak odmara većinu igrača u revanšu protiv Burtona

Pep Guardiola nakon pobjede od 9:0 u revanšu izveo vrtić

Fudbaleri Manchester Cityja večeras gostuju Burtonu u revanš susretu polufinala Liga kupa.

Podsjetimo, Građani su u prvom meču pobijedili pomenutog rivala na Etihadu sa čak 9:0, pa je večeras njihov trener Pep Guardiola odlučio da izvede neke igrače za koje nikada niste čuli.

Tako u sastavu Cityja večeras na teren izlaze četiri fudbalera koja nikada nisu upisala nastup u Premier ligi, a to su Arijanet Murić, Philippe Sandler, Eric Garcia i Ian Carlo Poveda.

Neki od njih su nam poznati iz kup mečeva, ali ni tu nisu dobijali previše prostora izuzev golmana Murića. Pomenuti igrači imaju 18, 20 i 21 godinu, a kada im dodamo Fodena koji ima 18 i Zinchenka koji je nešto stariji jer ima 22 možemo reći da je Pep na teren poslao pravi mali vrtić.

Španski trener je od svojih najvećih zvijezda na teren odlučio da pošalje Kevina De Bruynea, Riyada Mahreza i Sergija Aguera.

Sastav Cityja za meč protiv Burtona:

Murić, Danilo, Sandler, Garcia, Zinchenko, Delph, Foden, De Bruyne, Poveda, Mahrez, Aguero.

Večerašnji susret počinje od 20.45 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samobordo1946
Vrtic Danilo,De Bruyne,Mahrez,Aguero? :D
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi