Svi su tu kao nekada

Sjajna sezona u najavi

Svi su tu kao nekada

Admin Čaušević

Hipotetički gledano naredna sezona Premijer lige BiH bi trebala biti najzanimljivija ikada. "Crème de la crème" bh. fudbala je opet skupa, na jednom mjestu.

Gledajući tradiciju, uspjehe kroz historiju, trofeje i navijačku bazu u najjačem rangu od kraja jula takmičit će se najveći klubovi bh. fudbala.

Sarajevu, Željezničaru, Čeliku, Slobodi, Zrinjskom, Širokom Brijegu potpuno zasluženo su se pridružili Borac i Velež kao pobjednici entitetskih prvoligaških takmičenja.

Borac i Velež su uz Sarajevo i Željezničar jedini klubovi iz BiH koji su u bivšoj Jugoslaviji osvajali trofeje. Sarajevski rivali su podizali šampionske pehare, dok su klubovi iz Mostara i Banja Luke bili osvajači Kupa Maršala Tita.

O tome da li će se podići kvalitet fudbala se može raspravljati, ali sigurno je da će zahvaljujući Rođenim i Banjalučanima posjećenost na tribinama sigurno će biti veća.

Organizovani dolazak gostujućih navijača po automatizmu znači i veći broj pristalica domaćeg tima. U ovoj polusezoni Prve lige FBiH oni koji navijaju za Velež su pokazali veliki nivo lojalnosti te će sigurno od ljeta puniti gostujuće sektore na premijerligaškim stadionima.

Posjeta je jedna od rak rana bh. fudbala. Posljednje kolo sezone iza nas uživo je ispratilo manje od 3.500 gledaoca. S boljom posjetom dolaze i zanimljivije utakmice, igrači imaju veći motiv i inspiraciju jer nikad nije isto igrati pred nekoliko stotina i nekoliko hiljada navijača na tribinama.

I ostali klubovi će svojim određenim karakteristikama dati doprinos da Premijer liga bude što zanimljivija. Radnik i Mladost DK posljednjih godina igraju veoma važnu rolu. S ambicioznim klupskim rukovodstvom te dopadljivom igrom postali su stabilini premijeligaši uvijek sposobni pomrsiti račune vodećim klubovima.

Tuzla City i Zvijezda 09 iza sebe imaju premijernu sezonu u eliti. Klubovi na čelu s ambicizonim gazdama Azmirom Husićem i Borisom Stanišićem su opstankom u ligi ostvarili primarni cilj. Sada su godinu iskusniji i sljedeće sezone će nastojati da naprave što konkurentniji tim i zadrže se u društvu najboljih što je duže moguće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, da bi svi bh. velikani i zvanično sjeli sa jedan stol potrebno je da Čelik i Sloboda dobiju licence za takmičenje u Premijer ligi. Drugostepena komisija za licenciranje će konačnu odluku donijeti sutra.

Inače, start takmičarske godine 2019/2010 zakazan je za 20. i 21. juli.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gigatron
Lesinari puse ga Banja Luku je**m ja...
16 0
mbape
neće biti čelik sigurno
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi