Neumorni Plemići stigli u Mostar i odradili trening: Nema stajanja!

Sve misli okrenuti ka gradskom derbiju

Neumorni Plemići stigli u Mostar i odradili trening: Nema stajanja!

Samir Mlaćo

Nakon remija sa Utrechtom u Zrinjskom su se okrenuli gradskom derbiju sa Veležom.

Plemići su već stigli u Mostar i odradili novi trening.

Zaista izabranike Harija Vukasa čeka žestok tempo s obzirom da će nakon Veleža ugostiti Holanđane, a zatim za vikend ih čeka novi derbi, ovaj put sa Željezničarom na Grbavici.

"NEMA STAJANJA! Naša momčad je odmah po povratku iz Utrechta odradila trening i priprema se za nove izazove!", stoji na stranici Zrinjskog.

Vukas zadovoljan nakon 1:1

"Čestitam mojim momcima, ali i Utrechtu po ovim nenormalnim uslovima jer je bili prevruće. Imamo jako dobar rezultat, postigli smo gol što nam je bio cilj i jako smo zadovoljni. Oni su imali na početku par situacija veoma opasnih prema naprijed. Ipak, mi smo uspjeli postići gol koji nam je dao nekakvu sigurnost. Bilo je situacija gdje smo imali neke nepotrebne pogreške i ekipa Utrechta je to prepoznala, ali nisu uspjeli to da iskoriste.

"U drugom poluvremenu bili smo isti, ali smo zaista potrošili dosta snage i energije i došlo je do nekih neplaniranih izmjena koje su nam stvorile problem i bili smo prisiljeni da se povučemo. Velike čestitke mojim momcima na junačkoj borbi. Izdržali smo i imamo aktivan rezultat. Drugi meč će biti izuzetno težak i igramo pred svojim navijačima. Zahvalio bih se navijačima koji su danas bili na stadionu i bodrili nas cijeli meč".

"Nadam se da ćemo uz pomoć navijača za sedam dana ostvariti naš cilj, a to je prolazak u treće pretkolo. Po svemu je Utrecht bio favorit i mi nismo bježali od toga. Ali, rekao sam da se nogomet igra otvoreno i imamo dvije utakmice. Igrali smo borbeno i pokazali želju iako smo na kraju malo pali fizički, ali smo izdržali što je najvažnije".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vukas se osvrnuo i na gradski derbi protiv Veleža koji očekuje njegov tim već u nedjelju.

"U nedjelju nas očekuje dosta zahtjevna utakmica, ali vjerujte da ćemo mi pripremiti momke za meč. Ima nas dosta u rosteru i kvalitetnih momaka koji jedva čekaju da igraju. Nadam se dobrom meču i našoj pobjedi".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hdhdui
Trpaj severinu
0 8
umjetnik
koja sedmica tim tempom i pola ekipe odsutno...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi