Crnogorci mjerkaju Šabanadžovića: "Da, postoji kontakt..."

Trenutno igra pod zastavom BiH

Crnogorci mjerkaju Šabanadžovića: "Da, postoji kontakt..."

Fudbalski savez Crne Gore predvođen Dejanom Savićevićem 'bacio je oko' na mladog bh. fudbalera Anela Šabanadžovića.

Šabanadžović je rođen u SAD-u, u američkom gradu Jacksonu, no odrastao je u Sarajevu i od pionirskih dana nastupa za mlađe selekcije BiH. Danas kada je u grčkom AEK-u mnogi vjeruju da će u godinama koje dolaze jednog dana biti i "A" reprezentativac, samo je pitanje da li BiH ili Crne Gore.

Poveznicu sa Crnom Gorom ima zahvaljujući ocu, legendarnom fudbaleru, Refiku Šabanadžoviću koji je rođen u Tuzima kod Podgorice, a cijelu priču je, pretpostavlja se, pokrenuo novoizabrani selektor Faruk Hadžibegić.

"Da, postoji kontakt, ali rano je još da se o tome priča. Uostalom, ubrzo me čekaju utakmice s mladom reprezentacijom BiH i fokusiran sam isključivo na to", rekao nam je mlađi Šabanadžović.

Očito je kako se Hadžibegić drži one da će prevrnuti svaki kamen kako bi našao pojačanja za Crnu Goru, a osim Šabanadžovića, kao novi reprezentativac pominje se i Luka Račić koji trenutno nastupa pod zastavom Danske.

Crnu Goru inače u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u narednim danima čeka utakmica protiv Češke.

Top Komentari

nedoni46
ne do Bog da ovaj za BiH zaigra...
23 0
gAZijAaaaaaa
Pa OVOLIKO nisu gurali Cristiana, REALNO...da nije TATE, pa taj ne bi ni u ZELJI bio ni medju 18...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi