Sve oči uprte u Visoko: Derbi desetog kola igraju Bosna i Izviđač

Premijer liga BiH

Sve oči uprte u Visoko: Derbi desetog kola igraju Bosna i Izviđač

Esmer Oštraković

U srijedu su na rasporedu utakmice 10. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najviše pažnje plijeni utakmica koja se igra u Visokom, gdje će Bosna dočekati ekipu Izviđača.

Bosna ove sezone igra sjajno, a pretrpili su samo jedan poraz i to onaj u Gračanici, te se nalaze na trećem mjestu sa 20 bodova. Tri boda manje i poziciju iza njih je upravo Izviđač, pa se očekuje pravi spektakl.

Na drugom mjestu nalazi se ekipa Borca koja ima 21 bod, a oni bi u ovom kolu trebali imati lagan zadatak, jer gostuju kod posljednjeplasirane Drine.

Prvoplasirana Gračanica, kao i Borac ima 21 bod, ali ima bolju gol razliku, a oni će u ovom kolu gostovati kod Iskre u Bugojnu. Sigurno je da ovo neće biti nimalo lak zadatak za izabranike Damira Doborca, posebno ako znamo da su u nedelju igrali tešku utakmicu u Češkoj protiv Dukle.

Leotar će na svom terenu dočekati ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa, te će pokušati ostvariti jako važnu pobjedu na svom terenu.

Sloboda, iako je loše odigrala utakmicu u Konjuhu, je apsolutni favorit na svom terenu u duelu sa ekipo Slavije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća će pokušati upisati svoju tek četvrtu pobjedu u ovoj sezoni, a u goste im dolazi uvijek tvrda i neugodna ekipa Maglaja.

Lokomotiva, koja u posljednje vrijeme igra dobro, će na svom terenu dočekati Goražde, dok Konjuh dočekuje Slogu iz Doboja.

Top Komentari

mile90
Razvalit ce ih Bosna iz razloga sto izviđac nema trenera koji moze posloziti onu ekipu, punu jakih individualaca za ove lige, međutim onakav nestrucan trener ce ukopat njihovu mladost
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti