Rahimićevu sudbinu će odrediti naredne dvije utakmice
Rahimić je navodno izgubio autoritet u svlačionici, te se posvađao s iskusnim nogometašima, što se primijeti i na početnim sastavima u posljednjih nekoliko utakmica, gdje ovaj stručnjak puno rotira posebno u zadnjoj liniji

Kakanjci u borbi za opstanak

Rahimićevu sudbinu će odrediti naredne dvije utakmice

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u subotu su na domaćem terenu dočekali ekipu Radnika i na kraju ubilježili uvjerljiv poraz 0:4.

Kakanjci su se nadali da mogu protiv ekipe iz Bijeljine ostvariti pozitivan rezultat, posebno nakon što su kolo prije toga odigrali dobar meč protiv Borca, gdje su kod kuće remizirali protiv ekipe koja je imala pet vezanih pobjeda.

Da se dobro ne piše Mladosti protiv Radnika vidjelo se po početnom sastavu, gdje je trener Ibro Rahimić na klupi ostavio Šerifa Hasića, dok je na stopera uz kapitena Aladina Isakovića stavio Bahrudina Atajića, nogometaša koji je dosadašnjem dijelu karijere igrao u vrhu napada. To kockanje sa Atajićem na stoperu skupo je koštalo Mladost, jer je Radnik s iskusnim Đurićem, te Karićem i brzim krilima Pecom i Bradonjićem demonstrirala moč u napadu, te je ekipa iz Kaknja dobro i prošla što su primili samo četiri gola.

Do kraja polusezone ostala su još dva kola, a Mladost će u narednom kolu gostovati kod ekipe Zrinjskog, dok će u zadnjem kolu na domaćem terenu dočekati Čelik. Nema sumnje da će naredne dvije utakmice odrediti sudbinu Ibre Rahimića na klupi Mladosti, a u slučaju negativnih rezultata, ovaj stručnjak gotovo sigurno će otići s klupe kluba iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliku grešku u ljetnom prelaznom roku napravilo je i rukovodstvo kluba na čelu s Mensurom Mušijom, koji je dobro unovčio odlazak Anđušića, Boje i Nikolića, ali nije doveo adekvatne zamjene, nego su to uglavnom mladi i neafirmirani nogometaši. Mladost je najmlađa ekipa u ligi, a to ih je u dosadašnjem dijelu sezone dosta koštalo.

Hoće li Rahimić u posljednja dva kola pronaći dobitnu kombinaciju, te se zadržati na klupi Mladosti i u narednoj polusezoni pokazat će vrijeme.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
daim klop dode nemogu meda ispadaju sigurno stace 300 navijaca malo jace selo.
2 3
Prazina
Došao u mladost da spasi vrapčiće
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi