Sparsi u odličnom meču poraženi od Splita u Sarajevu

Gosti upisali pobjedu

Sparsi u odličnom meču poraženi od Splita u Sarajevu

Endin Čaušević

Košarkaši Sparsa poraženi su večeras na svom parketu od Splita (81:84) u sjajnoj utakmici u okviru 16. kola ABA lige 2.

Split je bolje otvorio večerašnju utakmicu i nakon prve dionice gosti su vodili sa 28:21. No, u nastavku meča Sparsi su bili nešto bolji, ali nisu uspjeli da značajno smanje zaostatak.

I pored bolje igre Split je na poluvremenu imao vodstvo rezultatom 51:45. Split je u nastavku meča kontrolisao prednost iako su Sparsi uložili veliki napor da se vrate u egal meč.

Činilo se da će Split lagano privesti meč kraju, ali su onda Sparsi zaigrali odlično. Sarajevski tim uspio je da istopi zaostatak i minutu pred kraj meča Split je vodio samo s jednim poenom razlike(79:78).

Sparsi su uspjeli izjednačiti na 79:79, ali onda Split ponovo ide na prednost od 82:79. No, potom Buza pogađa oba slobodna bacanja i vraća rezultat na 82:81 za goste 15 sekundi prije kraja meča.

Ipak, gosti su uspjeli da povedu sa 84:81 poenima Gabrića sa slobodnih bacanja. Sparsi su imali napad za izjednačenje, ali nisu baš najbolje odigrali akciju, te je Split na kraju slavio sa 84:81.

Goste je do pobjede vodio Gabrić sa 19 poena, dok se u ekipi Sparsa istakao Buza sa također 19 poena.

ABA liga 2, 16. kolo:

Spars - Split 81:84 (21:28, 24:23, 21:20, 15:13)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Spars: Strong, Zahiragić, Klavžar, Huseinspahić, Vrabac, Grubelič, Ilić, Polutak, Memić, Kamenjaš, Buza, Đekić.

Split: Perković, Washington III, Rević, Kedžo, Gabrić, Runjić, Delaš, Bajo, Kovačević, Vrgoč, Morris, Vranković.

Top Komentari

pero98
Čestitke Splitu na pobjedi.
2 1
hygg33
Malo je falilo... idemo dalje momci!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi