Javier Hernandez predstavljen u Los Angelesu

Potpisao za Galaxy

Javier Hernandez predstavljen u Los Angelesu

Edmir Škorić

Meksički napadač Javier Hernandez i zvanično je novi igrač Los Angeles Galaxyja.

Donedavno je Zlatan Ibrahimović oduševljavao navijače Galaxyja, ali kada je Šveđanin otišao, bilo je jasno da će klub morati da se potrudi da pronađe njegovu zamjenu. Izbor je spao na Chicharita, bivšeg napadača Real Madrida i Manchester Uniteda.

Tridesetjednogodišnji Meksikanac je za oko 10 miliona eura iz Seville prešao u MLS momčad, a mediji špekulišu da će postati najplaćeniji igrač lige i da će nadmašiti i ugovor Giovannija dos Santosa iz 2015. godine.

Njegov sunarodnjak je tada u LA Galaxyju zarađivao sedam miliona eura godišnje što je još uvijek rekord MLS-a. No, Chicharito će prema svemu sudeći to nadmašiti i godišnje će zarađivati čak 8.5 miliona eura.

Galaxy je danas potvrdio njegov dolazak, a igrač je prethodno igrao i za Real, Manchester, Bayer Leverkusen i od prošle godine u Sevilli. Za Meksiko je odigrao 109 mečeva uz 52 gola.

Top Komentari

United_HZ
Napredovo čojk
1 2
dinas
Ovaj poceo tonuti ko sidro
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi