Khabibov otac najavio novi meč UFC šampiona i to po posebnim pravilima

Abdulmanap sasvim jasan

Khabibov otac najavio novi meč UFC šampiona i to po posebnim pravilima

Midhat Šljivak

Otac UFC šampiona Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, najavio je da će njegov sin odraditi bokserski meč nakon borbe sa Tonyjem Fergusonom u aprilu.

Plan je sasvim jednostavan. Khabib će se nakon meča sa Fergusonom potpuno posvetiti treningu boksa i do kraja godine bi se mogao naći u ringu sa nekim od profesionalnih boksera.

Javno je ponudu poslao legendarni Floyd Mayweather, a Abdulmanap nema ništa protiv toga. Ponudio je čak i posebne uslove.

"Mayweather nikada nije izgubio, najveći je bokser ikada i želi se boriti protiv prvaka istog ranga, a to je Khabib. Ipak, trenutno imamo Tonyja Fergusona isrped sebe i ne želim ništa prije reda govoriti", rekao je Abdulmanap i nastavio je:

"Već sam to rekao nekoliko puta, sada smo potpuno koncentrisani na Tonyja, a nakon toga ćemo šest mjeseci trenirati boks sa Vasylom Lomachenkom. Nakon toga ćemo odraditi bokserski meč. Borit ćemo se bilo kada i bilo gdje protiv Floyda, ali uz jedan uslov. Borit ćemo se 11 rundi u boksi i jednu rundu u MMA sportu. Ako možemo izdržati 11 rundi protiv najboljeg boksera, zašto on ne bi odradio jednu po MMA pravilima? Ipak, sve će se to dogoditi nakon Tonyja", poručio je Abdulmanap.

Ovo je svakako jako zanimljiva ponuda, a vidjet ćemo šta će se na kraju sve izdešavati u narednih godinu dana.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Ma ne bacajte šuplje pratim Khabiba jos od prvog meča u UFC, nikad ne bi otišao u boks i želja mu je da mu zadnja borba bude protiv GSP-a, ne znam dje nadjete te vijesti, a mozda ih ne nadjete, mozda ih samo izmislite
6 3
eye of the tiger
Sasvin jasan hahahaha.****m vas pismena, u svakom drugom naslovu ovo koristite
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi