Martin Braithwaite novi igrač Barcelone!
Foto - EPA

Katalonci potvrdili

Martin Braithwaite novi igrač Barcelone! · Zvanično

Midhat Šljivak

Danski napadač Martin Braithwaite (28) novi je igrač Barcelone.


Kao što se i najavljivalo prethodnih dana, Barcelona je dogovorila sve uslove s Leganesom oko dovođenja 28-godišnjeg napadača i on je od danas zvanično novi član katalonskog velikana.

Barcelona je Leganesu za usluge ovog fudbalera isplatila 18 miliona eura, a Braithwaite je potpisao ugovor na četiri i po godine.

Podsjetimo, Barcelona je od La Lige dobila mogućnost dodatnog potpisa nakon što je ostala bez Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea, a nakon duge potražnje za napadačem, na kraju su se odlučili za iskusnog Danca.

Martin Braithwaite ove sezone odigrao 27 utakmica za Leganes i postigao je osam golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a igrao je za Middlesbrough, Leganes, Bordeaux, Toulouse i Esbjerg.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Sretno Zabi 2 gola 01.03. U gostima
2 11
arca
Pa recite da savez gura Real.Bili povrijedjeni Hazard Bejl Isco Hames Lukas Vaskez Mariano Diazi nikog nisu dovodili.Isto da jedan klub ima samo 2 3 napadaca.Brate imas omladisku ligu pa povuci igraca valjda za to i sluzi ta liga.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi