Momak prišao Furyju zbog fotografije, pa mu susret s njim promijenio život

Primijetio psihičke probleme

Momak prišao Furyju zbog fotografije, pa mu susret s njim promijenio život

M. Šljivak

Tyson Fury ponovo je na vrhu svijeta.

Kralj Cigana je 22. februara uništio Deontayja Wildera u borbi za titulu WBC prvaka svijeta i tako se nakon pet godina ponovo vratio na tron teške kategorije.

Fury je između 2016. i 2018. godine prošao kroz ogromne probleme.Imao je psihičke probleme, drogirao se i opijao i bio je na ivici da izvrši samoubistvo.

Tyson bez ikakvih problema može da uoči psihičke probleme i kod drugih. Jedan momak mu je prišao na ulici kako bi ga zamolio za fotografiju, Fury je primijetio njegovo čudno ponašanje i promijenio mu je život.

"Ovaj momak je iz Milton Keynsa i nešto s njim nije u redu. Vjerovatno su mu roditelji razdvojeni, jedan roditelj živi ovdje, drugi tamo. Razgovarao sam s njim nekoliko sekundi i odmah sam shvatio da ima određenih mentalnih problema. Odlučio sam da ozbiljnije porazgovaram s njim", rekao je Fury za Mirror i otrčao je do momka čije ime je Colby.

On je priznao da je Fury potpuno u pravu i da je prošao kroz težak životni period.

"Prošao sam kroz fazu depresije. Bilo mi je zaista teško odrastati uz majku koja je bila samohrana", istakao je Colby i istakao je da mu je životna priča Kralja Cigana inspiracija.

Fury je imao sličnih problema u mladosti.

"Moji roditelji su se razveli i nije mi bilo lako. Moj savjet svima je.Ako mislite da biste kroz boks mogli naći neku novu energiju, bavite se njim", istakao je Fury.

Colbyju je razgovor s Furyjem itekako pomogao i mladić je ostao u kontaktu s njim kako bi u budućnosti češće rezgovarali.

Top Komentari

Samo_Realan
Mangup u pravom smislu te riječi!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi