Kako Damir Džumhur trenira u izolaciji? Nema problema dok je tu haustor...

Održava kondiciju

Kako Damir Džumhur trenira u izolaciji? Nema problema dok je tu haustor...

Sportisti su vrlo ugrožena vrsta ovih dana. Ne znaju kada će se vratiti na posao, ali moraju održavati fizičku spremu na vrhunskom nivou.

Problem im predstavlja činjenica da u većini zemalja vlada policijski sat, a u periodu kada on nije na snazi svejedno se ne može na otvorenom trenirati jer je vani izuzetno hladno i u brojnim zemljama čak pada snijeg.

Dosta njih je i u samoizolaciji jer su se kući vratili iz strane zemlje pa ne smiju izlaziti vani barem 14 dana. Ugrožen je i bh. teniser Damir Džumhur. Tenis je otkazan barem do početka juna, a Džumhur do tada na sve načine pokušava održati kondiciju.

U periodu izolacije to i nije tako lako, ali naš najbolji teniser se ipak snalazi nekako. Na Instagram često postavlja fotografije i video zapise koji svjedoče o tome kako se sprema za nastavak teniske sezone, a njegove pripreme u izolaciji podrazumjevaju i trčanje u haustoru.

Džumhur je u svojoj zgradi odlučio pretrčati distancu od prizemlja do 20. sprata. To nije bilo nimalo lako čemu svjedoči fotgrafija s 20. sprata na kojoj je naš teniser prilično izmoren.

Ipak, dobro se sjetio ideje i stepenice haustora će mu sigurno dobro doći da održi dobar nivo fizičke spreme.

Top Komentari

bavarac88
Ne pada njemu tesko sto ne moze normalno trenirat...on ludi jer nema fufica i starleta oko njega
6 1
Martial9
Koja mu je korist kad nema pojma
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi